lördag 3 maj 2014

Skådespelerska med väska av en uppstoppad katt

Det är en underskriftslista som sprids flitigt på internet för att protestera mot en skådespelerska som håller i en väska av en uppstoppad katt.

En sådan kampanj skapar endast en "vi och dem"-mentalitet. Det får ickeveganer att tro att det är någon skillnad på vi - vi som bär läder, dun, går på cirkus, äter kött, mejeriprodukter och ägg - jämfört med "dem" som bär päls eller har väskor av uppstoppade katter. Man attackerar andra personer istället för att gå till rätta med sig själv och konfrontera sitt eget omoraliska beteende av att utsätta andra djur för onödigt lidande, död och utnyttjande, vilket man gör varje gång som man konsumerar kött, bär läder eller går på zoo, etc.

Bra citat:
"My friends, please listen: You're not making any sense when you post statuses, or get upset, about people abusing cats and dogs when you are not vegan. They don't have to abuse dogs and cats, and you don't have to harm other animals for food.

The quicker you acknowledge and do something about this disconnect the quicker you can end your own harm of other animals."
From John Tallent

Om du inte vill sprida den falska moraliska föreställningen att det är någon moralisk skillnad mellan vad denna skådespelerska gör, det som andra kändisar som bär päls gör, jämfört med det som varje person som inte är vegan gör tre gånger dagligen - så sprid inte dessa underskriftslistor och andra dylika kampanjer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar