söndag 4 maj 2014

Kosläpp med kor som blir utnyttjade för mjölk

En vän postade en statusuppdatering om att de var på väg till ett kosläpp i Kårsta där det brukar vara 2000 människor som samlas.

Det som få av dessa 2000 personer vet om är: Om det är mjölkkor så blir de tvångsinseminerade varje år hos en vetrinär för att de ska få barn och således producera mera mölk. När de föder en kalv så blir hon/han fråntagen från sin mor inom en vecka. Hankalvarna slutar på ett slakthus efter 18 månader. Varför? För att konsumenterna vill ha ekologisk mjölk eller annan mjölk. Detta skapar enorm emotionellt lidande och stress. Tänk att vara en mor och få sitt älskade barn bortslitet från sig. Djur av alla arter har starka band med sina barn. Korna som man ser i kosläpp har också sitt dödsdatum bestämt. När de inte kan producera tillräckligt mycket mjölk så blir de skickade till ett slakthus för att möta en fullständigt onödig och smärtfylld död – både för dem och för deras vänner/familj. Mer om lidandet som ”ekologiska kravmärkta kor” och ”ekologiskt kravmärkta kycklingar” går igenom beskrivs här: http://bloganders.blogspot.no/2014/01/djur-lider-och-blir-dodade-for.html

Kan detta rättfärdigas? Nej, vi har inget näringsbehov av animaliska livsmedel. Detta lidande är fullständigt onödigt, och om man inte vill vara en del av det så måste man bojkotta alla animaliska livsmedel och att använda och utnyttja djur på alla andra sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar