söndag 21 april 2013

Vietnam Airlines upphör med att transportera primater, men fortsätter att sälja döda djur som mat

Det är roligt att höra att de upphör med en del av sin djurexploatering. Samtidigt så innebär nog tyvärr uppmärksamheten, publiciteten och gratisreklamen en ökad försäljning, och således även en ökad försäljning av kött, mjölkprodukter och andra djurprodukter som ”mat” på deras flyg. Eftersom att många personer fortfarande inte förstår att allt sorts djurförtryck är fel, inklusive det förtryck som icke-veganska matval orsakar. Och istället blir det någon annan som transporterar djuren : ( - eftersom att samma syn på djuren som ”resurser” kvarstår. För att se någon verklig förändring i denna kultur måste vi väcka upp en ändring i människors medvetenhet till alla djur oavsett art, och väcka upp en förståelse att det är fel att skada och döda alla djur – till djurförsök, päls, läder, kött, mjölk, ägg, osv.
Vi ska behandla andra som vi själva vill bli behandlade.
Om ni inte vill att någon ska utsätta er för onödigt lidande, så utsätt då inte andra för onödigt lidande.
Om ni inte vill vara försöksdjur (människan är också ett djur), så utsätt inte andra för detta.
Om vi vill hitta och leva vårt syfte i denna värld, så ska vi inte stjäla andras syfte.
Om vi inte vill bli utnyttjade ska vi inte utnyttja någon annan.
Om vi inte vill bli förslavade ska vi inte hålla någon annan som slavar.

Alla djur har rätt att leva i frihet och inte vara människans slavar och "produktionsenheter", att leva ett naturligt liv och inte under människans begränsningar, att leva ett tillfredställande liv
Dessa är djur som vill leva, som har ett syfte, och som har en rätt att leva med sin familj och leva hela sina liv utan att bli orsakade lidande.

Om vi inte vill skada några djur, så ska vi bli veganer (sluta äta, klä sig i och använda djurprodukter, och på andra sätt sluta göra handlingar som skadar och dödar djur), som också påverkar människor och andra djur.

Om man inte vill bidra till djurförsök och annat djurförtryck, ska man inte göra val som förtrycker djur genom att döda dem och äta dem.

Rekommenderar denna fina föreläsning:
http://www.youtube.com/watch?v=oLgGnP0pWzM
Rekommenderar den fantastiska boken World Peace Diet av Will Tuttle:
www.worldpeacediet.org

Alla sorters djurprodukter, inklusive ägg och mjölk, orsakar människor och andra djur fruktansvärt lidande, förtryck, svält och död: http://bloganders.blogspot.no/2013/03/kott-mjolk-agg-och-att-ata-djur-skadar.htm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar