fredag 19 april 2013

Djurhållning i Sverige, grisar, kycklingar, ko - deras rättigheter ignoreras

På gris-farmar är det standard att grisar får leva trångt instängda i en lada. Kycklingar får också leva oerhört trångt. Ko får leva i inte så särskilt stora bås, blir gjorda gravida mot sin vilja varje år, får sina kalvar stulna efter en eller några dagar, blir mjölkade mot sin vilja, osv. Efter att detta har skett i flera år, och de alltså flera gånger om fått kalvarna stulna i från dem, så blir de slaktade vid 5 års ålder. En ko som blir bra behandlad kan leva upp till 30 år. [Mer information: http://bloganders.blogspot.no/2013/03/mjolkindustrin-innehaller-sa-mycket.html ]
. En gris, en ko och andra djur, har alla samma behov av att leva i frihet. Det får de inte göra. De är produktionsenheter, framavlade för att tillfredställa människans begär; och de ges inte möjligheten att uppfylla sina syfte.

Tänk också på detta:
Människan har den empatiska och kärleksfulla förmågan att bry sig om alla arter - hund, katt, gris, får. En bäbis skulle aldrig få för sig att skada en gris. Vår empatiska förmåga till grisar tappar vi när våra föräldrar uppfostrar oss att det är okej döda och äta grisar, och när vi deltar i detta genom våra matval.

Det finns ingen gris som är glad av att bli dödad.
Det finns inget humant sätt att ta någon annan individs liv. Det finns ingen gris som är lycklig av att bli brutalt slaktad.

Det är INGEN skillnad på en gris, en hund, en människa i det att: Alla har ett medvetande, alla kan lida, alla vill leva, alla älskar sin familj, man vill leva i frihet- inte i fångenskap, ett liv utan lidande.
Varför bryr vi oss om hundar, men äter grisar???

Vi vet att djur inte mår bra av att bli skilda från sina föräldrar.
Vi vet att djur inte mår bra av att bli dödade.
Vi vet att djur inte vill bli dödade.
En gris syfte är inte att bli någons mat. En gris syfte är inte att leva i fångenskap.
Om vi tar detta på allvar, ' Alla djur vi har hand om SKA HA DET BRA!', så måste vi som en konsekvens av detta bli veganer. Det är ett enkelt val, ett val av kärlek och empati, en tydlig deklaration att man är emot allt djurförtryck och inte själv deltar i detta genom sina val av kläder, mat, hygienprodukter, rengöringsprodukter eller andra val. [Rekommenderar www.vegankit.com ]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar