onsdag 10 april 2013

Varför skadar, plågar och dödar människor djur?

Varför skadar, plågar och dödar människor djur?
Personerna  som gör sådant är så oerhört bortkopplade till många av djuren, vilket de har blivit bl.a. genom att rutinmässigt göra val - t.ex. vid varje måltid - som skadar och dödar djur.

Om man äter djurprodukter, så har man någonstans i livet blivit bortkopplad till djuren, deras verklighet, och förmågan att handla på sin empati och kärlek till många andra individer. För djuren är lika viktiga som oss. Djuren har sitt eget syfte. Djuren älskar sina liv och har samma rätt som oss att leva sitt liv. Djuren älskar sin familj och har samma rätt som oss att leva med sin familj. Om det är en hund, katt, ko, fisk eller annat djur - alla har de samma rätt att leva; och om vi skadar djuren så skadar vi vårt riktiga jag. Om vi skadar djur för en smakupplevelse och tycker att det är rätt, så har vi sannerligen tappat vår kärlek och empati till djur. Hur kan det vara rätt att ta en annan individs liv och syfte för en smakupplevelse eller bekvämlighet, eller annan anledning?
En del av individer som är så bortkopplade från djuren, bryter den onda cirkeln vilket möjliggörs när personen hjälper dem och väcker upp deras medvetande. T.ex. denna f.d. bonde som slaktade många djur, kände sig väldigt illa till mods ibörjan, men sedan blev det en rutin och han kopplade bort sig till djurens lidande trots att han gillade djur: http://www.farmkind.org/

Det är så oerhört destruktivt att skada andra individer, man tappar sin förmåga till empati, kärlek och medvetenhet, och tappar förståelsen av hur ens gärningar skadar och dödar andra. När man orsakar andra lidande som en rutin och tar andras syfte, så tappar man sitt eget syfte och får lida mycket.

Denna  bok (som även finns på Spotify) belyser detta och många andra viktiga saker väldigt bra om vilka djuren är, vad de går igenom och kopplingen mellan hur djuren lider och hur hela vår värld lider:
http://www.worldpeacediet.org/

Vänd den onda cirkeln, bli vegan. Rekommenderar även www.vegankit.com och https://www.facebook.com/abolitionistapproach

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar