lördag 20 april 2013

Krabbor och fiskar hör hemma i havet, inte i ett akvarium.

Hej Emma,

Det är tråkigt att de behandlar dessa djur dåligt. Vill också passa på att nämna att alla djur förtjänar att leva ett liv i frihet - inte i akvarium eller annan fångenskap. Krabbor hör hemma i frihet i havet, inte i ett akvarium.
Om de är uppfödda och inte klarar av att överleva i det fria, så se då denna artikel: http://bloganders.blogspot.no/2013/03/tama-djur-ar-valdigt-utsatta-istallet.html .. Det är alltid fel att handla från en uppfödare, och bidra till förevigandet av djurens egendom-status och slaveri.

Så här tänker jag:
Vi ska behandla andra som vi själva vill bli behandlade.
Om ni inte vill att någon ska utsätta er för onödigt lidande, så utsätt då inte andra för onödigt lidande.
Om vi inte vill bli tvingade att vara en del av en cirkus, akvarium eller zoo eller annan fångenskap istället för att få leva ett naturligt liv i frihet, så ska vi inte tvinga andra till dessa.
Om vi vill hitta och leva vårt syfte i denna värld, så ska vi inte stjäla andras syfte.
Om vi inte vill bli utnyttjade ska vi inte utnyttja någon annan.
Om vi inte vill bli förslavade ska vi inte hålla någon annan som slavar.

Alla djur har rätt att leva i frihet och inte vara människans slavar och "produktionsenheter", att leva ett naturligt liv och inte under människans begränsningar, att leva ett tillfredställande liv
Dessa är djur som vill leva, som har ett syfte, och som har en rätt att leva med sin familj och leva hela sina liv utan att bli orsakade lidande.

Om vi inte vill skada några djur, så ska vi bli veganer (sluta äta, klä sig i och använda djurprodukter, och på andra sätt sluta göra handlingar som skadar och dödar djur), som också påverkar människor och andra djur.
Det är många etiska problem med uppfödning av djur: http://bloganders.blogspot.no/2013/03/tama-djur-ar-valdigt-utsatta-istallet.html
Rekommenderar denna föreläsning om djuren, deras syfte och konsekvenserna av våra matval:
http://www.youtube.com/watch?v=8PkQrJZYZN4
Om vi anser djur ha ett moraliskt värde måste vi sluta göra icke-veganska val (t.ex. dricka mjölk, äta ägg), som alla tar djurens syfte ifrån dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar