fredag 26 april 2013

Om du vill rädda sälar från döden. Lösning: sluta äta fisk och bli vegan.

Fruktansvärt med alla djur som blir dödade :(
Man kan sluta äta fisk, bli vegan och inspirera andra till att bli veganer. Man kan inspirera många andra till att bli veganer. I en vegansk värld så dödas inga sälar överhuvudtaget. Om inte fiskeindustrin fanns så skulle tusentals färre sälar bli dödade varje år.
 Djur i vårt samhälle har statusen som ”egendom”/”resurser”. Denna syn förevigas i vår kultur vid varje måltid som innehåller djurprodukter, vid varje köp av kläder eller annat som är tillverkat av läder, päls, eller annat material från döda djur. Den förevigas vid varje glas mjölk och vid varje ägg som någon äter.

Katter, hundar, kor, insekter, människor. Vårt samhälle försöker göra en skillnad mellan oss och sedan rättfärdiga användandet, misshandeln och dödandet för smak, nöje eller bekvämlighet baserat på denna skillnad.

Men, vi är alla medvetenhet, vi älska, vi känner, vi lider, vi är. Om vi sår lidande, så får vi också skörda lidande. Om vi tar någons syfte, så förlorar vi vårt eget syfte. Vi har alla ett syfte – ett syfte att tjäna, älska och hjälpa andra individer. Vårt syfte är inte att skada eller använda andra individer, som t.ex. sker genom icke-veganska val. Jag rekommenderar den fina boken World Peace Diet (www.worldpeacediet.org ) av Will Tuttle. Den finns även på Spotify.
Vi ska sluta skada vår familj och våra vänner – de icke-mänskliga djuren. En annan bra sida: www.vegankit.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar