lördag 20 april 2013

Varför älskar vi hundar och katter, men skadar kor genom att äta kött och dricka mjölk?

Många tycker om hundar och katter.
Men varför tycka om och bry sig om individer av en art och äta och döda individer av en annan art? De är alla medvetande, de vill alla leva, de älskar sin familj och sina vänner. Varför ta deras syfte och liv genom att döda dem. Det är inte rätt och det är inte kärleksfullt att döda en annan individ.

Vi är inte skapta för att äta kött. Forskning visar att vår kropp tar skada av det: http://www.adelicatebalance.com.au/ ,och även själsligen/andligen skadas vi: se www.worldpeacediet.org

Människor äter kött trots att de anser det är etiskt fel att utsätta djur för onödigt lidande. Att äta kött för en smakupplevelse är att utsätta djur för onödigt lidande och död.
En katts syfte är inte att bli människans mat. Inte heller en hunds syfte.
Anledningen till att djur far illa i vårt samhälle är för att människor ser dem som resurser. Varje icke-veganskt val som människan gör förevigar denna syn på djur.

Det fantastiska är att det finns hopp. Det behöver inte vara så här. Vi kan sluta att vara en del av att skada, förtrycka och döda andra individer. Vi kan säga: ’Ja, jag bryr mig’. Vi kan vända den onda cirkeln. Vi kan få tillbaka vårt sanna syfte, vår sanna frid, frihet och liv, väcka upp vår empati och kärlek för alla individer genom ett enkelt val – genom att vi blir veganer. Vi kan vara en del av en allt större växande rörelser med människor som funnit sina syften igen när de slutade ta livet och syftet av underbara, dyrbara grisar, kor, kycklingar, hästar, fiskar, insekter och andra individer.
Vi kan starta denna förändring för oss och för andra. Vi kan sluta göra val som skadar slakthus-arbetarna, som dagligen måste döda hundratals individer, en stor tragedi både för deras egen kärlek, empati och andliga hälsa, samt för alla djuren. Vi kan sluta betala slakthusarbetare att skada sig själva och att skada och döda djuren för oss. Vi kan sluta att göra val som skadar oss och skadar mer än 57 miljarder landlevande djur i världen (endast för mat) och som skadar mer än 1000 miljarder vattenlevande djur i världen. Vi kan bli veganer och inspirera andra att bli veganer [1], och sluta vara en del av att utsätta andra individer för våld och förtyck.

Några fler länkar:
En fin sida med fina budskap om att avskaffa djurslaveriet: https://www.facebook.com/abolitionistapproach
En nyttig vegansk diet: http://www.drmcdougall.com/
Not 1: http://bloganders.blogspot.no/2013/04/definition-av-vegandjurens-ratt-att.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar