söndag 14 april 2013

Kött och djurprodukter orsakar fetma och sjukdomar. Man blir inte fet på pasta, ris och en diet rik på komplexa kolhydrater/stärkelse.

Man blir inte fet på en stärkelsebaserad diet. Hundratals miljoner människor i världen har levt och lever på en stärkelsebaserad diet och är inte feta.
Det är när man lägger till djurprodukter, istället för endast grönsaker och frukter, till denna diet som man blir fet. En vegansk, stärkelsebaserad diet ger en riktig mättnadskänsla när man har ätit tillräckligt.
Se mer information: http://lowfatveganchef.com/fast-and-easy-dr-mcdougall-program-dinner-meal-ideas/

Konsumera djur och djurprodukter är skadligt för vår hälsa (orsakar diabets, cancer och hjärt-och kärl-sjukdomar):
http://www.youtube.com/watch?v=AYTf0z_zVs0 ; www.heartattackproof.com ; http://www.adelicatebalance.com.au/ ; http://www.drmcdougall.com/
Förutom att djurprodukter skadar vår hälsa, så skadar det djurens hälsa och liv (tar deras syfte, liv och familj ifrån dem), planetens hälsa, orsakar fattigdom, svält, orättvisor, osv. [Väldigt fin och upplysande föreläsning]: http://www.youtube.com/watch?v=SvZpF1R6GUo ; http://www.drmcdougall.com/video/expert_testimonies_oppenlander.htm

SVD skriver i en artikel att författarna av kostcirkeln vill dra ner på antalet potatisar. Det är inget fel på dem. Det är djurprodukterna som de borde eliminera från tallriken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar