söndag 14 april 2013

Om du anser att det är etiskt fel att katter dödas, bör du också bli vegan - eftersom att en ko har samma rätt att leva som en katt

Varför skadar, plågar och dödar människor djur?
Personerna som gör sådant är så oerhört bortkopplade till många av djuren, vilket de har blivit bl.a. genom att rutinmässigt göra val - t.ex. vid varje måltid och andra val - som skadar och dödar djur.

Det är väldigt lätt för människan att hitta fel och brister i andras betéenden, men vi är så oerhört bortkopplade mot vad vi själva gör. T.ex. de flesta människor är emot när katter mördas, men hur många djur blir dödade varje år p.g.a människans icke-veganska val (inklusive köp av kött, ägg,mjölk, läder, päls, ull, silke, honung, osv) - val som är helt onödiga eftersom att en vegansk planerad, näringsrik diet förser med all näring som behövs (förutom ev. B-12-tillskott; och B-12-brist är något som drabbar människor av alla dieter).
Varför dödas katter. Av den tragiska anledningen att människor har blivit programmerade av vår kultur att det är rätt att använda djur som "resurser"/egendom, att det är rätt att döda djur för "bekvämlighet", "smakupplevelse", "tradition" eller annan anledning.

Om man äter djurprodukter, så har man någonstans i livet blivit bortkopplad till de flesta djuren, deras verklighet, och förmågan att handla på sin empati och kärlek till många andra individer. För djuren är lika viktiga som oss. Djuren har sitt eget syfte. Djuren älskar sina liv och har samma rätt som oss att leva sitt liv. Djuren älskar sin familj och har samma rätt som oss att leva med sin familj. Om det är en hund, katt, ko, fisk eller annat djur - alla har de samma rätt att leva; och om vi skadar djuren så skadar vi vårt riktiga jag. Om vi skadar djur för en smakupplevelse och tycker att det är rätt, så har vi sannerligen tappat vår kärlek och empati till djur. Hur kan det vara rätt att ta en annan individs liv och syfte för en smakupplevelse eller bekvämlighet, eller annan anledning?
En del av individer som är så bortkopplade från djuren, bryter den onda cirkeln vilket möjliggörs när personen hjälper dem och väcker upp deras medvetande. T.ex. denna f.d. bonde som slaktade många djur, kände sig väldigt illa till mods ibörjan, men sedan blev det en rutin och han kopplade bort sig till djurens lidande trots att han gillade djur: http://www.farmkind.org/

Det är så oerhört destruktivt att skada andra individer, man tappar sin förmåga till empati, kärlek och medvetenhet, och tappar förståelsen av hur ens gärningar skadar och dödar andra. När man orsakar andra lidande som en rutin och tar andras syfte, så tappar man sitt eget syfte och får lida mycket.

Denna bok (som även finns på Spotify) belyser detta och många andra viktiga saker väldigt bra om vilka djuren är, vad de går igenom och kopplingen mellan hur djuren lider och hur hela vår värld lider:
http://www.worldpeacediet.org/

Vänd den onda cirkeln, bli vegan. Rekommenderar även www.vegankit.com och https://www.facebook.com/abolitionistapproach

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar