torsdag 11 april 2013

Att människan är intelligent ger oss inte rätt att döda andra djur

Människan har inga som helst problem att överleva. Vi behöver inte döda några andra individer för detta. Faktum är att en diet på döda djur förstör vår hälsa: http://www.adelicatebalance.com.au/
"Det är vår intelligens och klokhet som gör att vi har rätt att döda"

Vi tappar vår intelligens och klokhet när vi tar livet och syftet av andra individer för en trivial "smakupplevelse". Så tror vi att vi är intelligenta, men att skada andra individer är inte intelligent. Och på inget sätt rättfärdigar en hög IQ/annan sorts intelligens att döda en annan individ.
Alla varelser har olika förmågor. Även alla människor har detta. Att diskriminera en annan art bara för att hon inte är likadant konstruerat som människan är inte etiskt.
Vi skapar våra problem. Om du stilla begrundade all vishet i denna bok: http://www.worldpeacediet.com/ (finns på Spotify), så skulle du förstå hur mycket av världens problem som är orsakade av att vi skadar och förtrycker andra djur.
"Djurets syfte är att bli vår mat. Om du frågar mig ska man inte utnyttja djuren som accessoarer eller sällskapliga ting."
Vad är det för skillnad mellan att utnyttja djur för en accessoar, jämfört med att utnyttja djur för en "smakupplevelse"?
Båda är exempel på onödigt lidande.
Betänk detta:
"
We all agree that “unnecessary” animal suffering and death are morally wrong. If that means anything at all, it must mean that we cannot justify animal suffering and death by reasons of pleasure or convenience. But what is our best justification for imposing suffering and death on the 56 billion animals (excluding fish) we eat annually?
Pleasure. Convenience.
So the only justification we have is that which we agree cannot suffice. This is moral schizophrenia.
If you are not a vegan, you are participating directly in animal exploitation. Being a vegan is easy, better for your health, and the most powerful way that you, as an individual, can say “no” to animal exploitation."
http://www.abolitionistapproach.com/unnecessary-suffering-and-death/#.UWa63sr3LS9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar