måndag 29 april 2013

Behandling av grisar i Norge och Sverige

Fast det hjälper inte grisarna om de har 20% bättre livsvilkor. Det bidrar istället till att personer äter gris med ett "rent samvete".... Finns många bra artiklar om det här: http://www.abolitionistapproach.com/

Jag tror människor skulle må bra av att regelbundet kolla in i grisfabriker och andra djur. Här i Rakkestad i Norge finns det många sådana. De (en grismamma och massor av ungar) har några kvadratmeter (kanske 6) utrymme och strö... Var senast idag och kollade både på grisar genom fönstret och hälsade på kor. Jag fann en död liten gris i skogsbrynet till deras egendom :(, och brevid låg en skjuten räv :(

Människan har den empatiska och kärleksfulla förmågan att bry sig om alla arter - hund, katt, gris, får. En bäbis skulle aldrig få för sig att skada en gris. Vår empatiska förmåga till grisar tappar vi när våra föräldrar uppfostrar oss att det är okej döda och äta grisar, och när vi deltar i detta genom våra matval.

Det finns ingen gris som är glad av att bli dödad.
Det finns inget humant sätt att ta någon annan individs liv. Det finns ingen gris som är lycklig av att bli brutalt slaktad.
Det är INGEN skillnad på en gris, en hund, en människa i det att: Alla är medvetande, alla kan lida, alla vill leva, alla älskar sin familj, man vill leva i frihet- inte i fångenskap, ett liv utan lidande.
Varför bryr vi oss om hundar, men äter grisar???
Vi vet att djur inte mår bra av att bli skilda från sina föräldrar.
Vi vet att djur inte mår bra av att bli dödade.
Vi vet att djur inte vill bli dödade.
Varför respekterar vi inte deras vilja att leva sina liv? Varför dödar vi dem mot deras vilja? Och tänk hur vi mister en del av vår kärlek och empati när vi säger "Jag bryr mig inte". Vi förstör oss själva genom sådana val.

En gris syfte är inte att bli någons mat. En gris syfte är inte att leva i fångenskap. Allt jag har skrivit gäller så klart alla djur.

Om vi tar detta på allvar, ' Alla djur vi har hand om SKA HA DET BRA!', så måste vi som en konsekvens av detta bli veganer. Det är ett enkelt val, ett val av kärlek och empati, en tydlig deklaration att man är emot allt djurförtryck och inte själv deltar i detta genom sina val av kläder, mat, hygienprodukter, rengöringsprodukter eller andra val. Rekommenderar www.vegankit.com och
http://www.youtube.com/watch?v=SvZpF1R6GUo ; och boken World Peace Diet som finns på Spotify.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar