lördag 20 april 2013

Oskyldig hund från Rumänien blev dödad av en vetrinär i Sollentuna

Det här är så oerhört tragiskt!!!!!!!
Det är en så tragisk syn på djur, en så tragisk syn på människor, som fått individer att beordra mordet av en oskyldig hund.
Här sågs hunden som en 'resurs' - för att nå ett "mål" [avskaffa adoption av hundar från utlandet].
Jag är så ledsen för hunden, för Ingela och för alla andra drabbade.
Jag tänker så här om djur:
Jag hävdar att vi inte har rätt att bestämma över någons liv, att vi inte har rätten att avgöra att en individ (oavsett art) hellre vill dö än att leva med lidande eller skador. Jag skulle definitivt fortsatt vilja leva trots enormt lidande, eftersom jag tror att jag (och alla andra är här) är här för att sprida ett budskap av kärlek, barmhärtighet och icke-våld till alla individer -människor och andra djur, och göra detta till en mer kärleksfull och fredfull värld. Livet är så oerhört viktigt trots att man lider. Livet i sig själv, och att uppfylla det syfte vi har, är mycket mer viktigt än tillfälligt lidande orsakat t.ex. av en skada.

Djurens syfte är inte att bli utnyttjade och dödade - oavsett om det är en katt, hund, fågel, gris eller ko. Alla har samma rätt att leva. Och det är kompromisser av denna fundamentala rättighet som gör att människor ser djur som resurser, och beordrar dödande av hundar och andra djur. Därför blev jag vegan i höstas. Vill även ge en rekommendation: World Peace Diet av Will Tuttle är en jättefin bok som jag rekommenderar till alla (den finns på Spotify och www.worldpeacediet.org ); och dessa tankar jag skrivit: http://bloganders.blogspot.no/2013/03/vi-ska-behandla-andra-som-vi-sjalva.html


------------------------

Torsdagen den 28:e mars 2013 hämtades Tilda på Arlanda av en överlycklig matte, som skulle ge henne ett evigt hem. Tisdagen den 2:a april går den lyckliga ägaren Ingela till veterinären (Sollentuna Veterinärklinik AB) med sin lilla hund för att kunna skicka in friskhetsintyg till försäkringsbolaget. Hon fick ett sådant, även då veterinären upptäckte skadan på hennes höft (av en tidigare olycka i Rumänien). Hunden hade passerat alla kontroller i Rumänien INNAN hon fick pass och fick flytta till Sverige. Denna skada noterades men innebar ingen helt försämrad livskvalitet för hunden, hon skulle få ont ibland och fick inte gå långa promenader. 2 år gammal hade hon ändå många år kvar att leva i sitt första hem.. Men veterinären som Ingela fick träffa, ringde upp länsveterinären för konsultation, och denna tog beslutet att Tilda skulle akutavlivas med omedelbar verkan!!?? Och Ingela blev så rädd så hon ville ta med sig sin hund men då hotade de med polis och anmälan om djurplågeri. Hon bad om att få 24h på sig att ordna fram 50 000 kr för operationen som de krävde men de sa nej! Hon fick inte ens ta farväl. Chockad får hon veta att de bjuder på avlivningen men att hon får betala friskintyget???!! För en hund de precis dödat??? Detta hände i tisdags. Hon är fortfarande i chock och talar nu osammanhängande. Vi i hennes närhet är oroliga och förkrossade för hennes skull. Länsveterinären passade även på att säga "Man ska inte adoptera hundar från Rumänien! Det finns gott om hundar i Sverige!

Nu finns även Ingelas egna ord om detta som hänt att läsa (ligger under fliken Filer).

Så för att stödja, hjälpa, supporta Ingela i detta hemska som hänt, öppnades dessa grupp av hennes vänner. Vi vill att alla skall få veta hur det kan gå till, och att vi tillsammans "en gång för alla" skall sätta stopp för maktmissbruk av denna kaliber. Djur kan ej tala för sig själv, men VI kan tala för dom!!
" [https://www.facebook.com/groups/451929118223115/?fref=ts]

:'(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar