måndag 29 april 2013

Avskaffa slaveriet av djur genom att sluta äta kött, mjölk, ägg och annat från djur

Kalia, bra att vi håller med varandra om det.

När vi uppmanar folk att göra val så bör vi uppmana folk att göra 100% etiska val och inte val som är säg 10% bättre. Människor anpassar sig mycket psykologiskt efter de förväntningar man har på dem, och man sänder lätt ut signalen att något är "moraliskt acceptabelt, men inte ultimat", t.ex. "kött från svenska bönder" genom att länka till denna.

Lite tankar som jag hoppas hjälper:
[Hoppas du inte tycker det blev för långt :) eller för mycket upprepningar]
Fast människor kommer aldrig att vakna upp så länge som de tror att allt är okej så länge som grisen haft en "hyfsat" bra uppväxt, som ofta består av att få bo på en yta av 1m^2 hela livet, helt instängd och ha det väldigt trångt hela livet (för grisar).
Domesticeringen och lidandet och fångenskapen för 60 miljarder landlevande djur började för cirka 10000 år sen. De djuren hade en mycket bättre uppväxt i fångenskap än djuren har idag. Och vi ser att denna syn på djuren, tillsammans med industraliseringen och efterfrågan, leder till den fruktansvärda behandlingen som finns idag. Lösningen är att avskaffa allt djurslaveri. Det kommer aldrig ske genom att organisationer eller människor föreslår personer att äta visst "kött" om de nu måste äta kött. Det förändrar inte människan (hon kommer aldrig att finna sitt syfte så länge som hon fortsätter stjäla andras syften, och kommer fortsätta vara slav till vårt samhälle, eftersom hon förslavar andra levande varelser), det förändrar inte samhällets syn på djur, och om människan har kvar sin syn på djur så kommer djurslaveriet att bli värre och värre, och ske i större utsträckning.

Så länge som den stora efterfrågan finns kvar, och denna syn på djur finns kvar, så kommer begränsningarna i landareal. prispressen, synen på djur som "resurser" och målet med ekonomisk lönsamhet att få bönder att ha väldigt dåliga förhållanden för djur - de förhållanden som finns i bl.a. Sverige och Norge (trots att de generellt sätt är bättre än många andra länder på flera sätt).
Förklaras mycket bättre i dessa videos: http://www.abolitionistapproach.com/video/#.UX7g4srSlI0
och se mer här: http://www.abolitionistapproach.com/the-abolitionist-approach-and-farm-sanctuary-discuss-happy-meat-abolition-and-welfare-reform/

Målet måste vara att avskaffa djurslaveriet, inte att nå en 5% förbättring av djurens levnadsförhållanden. Precis som de som arbetade för att avskaffa slavhandeln med människor inte nådde sina mål med att uppmana folket att endast handla med slavägare som behandlade slavarna på visst sätt.

Om vi jobbar för att avskaffa djurslaveriet kommer djurindustrin svara med att göra "välfärdsreformer", för att försöka lura konsumenterna till att inte sluta djurprodukter.
Det som håller på att vända hela utvecklingen, och som kommer att leda till avskaffningen av djurslaveriet, är att det är många veganer som upplyser sina vänner och bekanta med bl.a. samtal och att posta poster som visar att veganism är det enda sätt att erkänna att djuren har ett moraliskt värde.

Tror bl.a. tankarna i denna föreläsning och hans bok kan få många att förstå det: http://www.youtube.com/watch?v=SvZpF1R6GUo
Ha det bra! :) Dags att sova nu : ) God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar