måndag 22 juli 2013

Glutenfri vegansk/helvegetarisk diet?

Mitt svar till en person:
Den här sidan av Dr. John McDougall beskriver bl.a. vad man kan äta på en glutenfri vegansk diet:
http://www.drmcdougall.com/misc/2013nl/mar/gluten.htm
Det är inga som helst problem och mer hälsosamt än din nuvarande diet.
Förutom att att skada djuren, så skadar mjölk också vår hälsa: http://drmcdougall.com/misc/2007nl/mar/dairy.htm

Om du vill kan jag maila dig en bok som är väldigt bra skriven: http://www.eatlikeyoucarebook.com/

Jag har samlat en del bra recept-länkar här: http://bloganders.blogspot.se/2013/07/testa-vegansk-dietveganska-recept.html

Djuren kommer alltid att bli utsatta för onödigt lidande och död så länge som de har en status som ‘egendom’ i vårt samhälle. Vi ser ju att lagen om att inte “utsätta djur för onödigt lidande” inte fungerar, eftersom alla djur i djurindustrin blir utsatta för onödigt lidande, inklusive när de slaktas.
Eftersom att djur har en status som människans egendom, så kommer lagligt sätt människans intresse alltid att sättas framför djurets, även om människans intresse är så trivialt och onödigt som att föda upp ett djur för “mat”. Djurens intresse kommer alltid att väljas bort om producenten gör en ekonomisk vinning på detta. En ägares intresse väger lagligt sätt alltid större än intresset av hens 'egendom'. Därför så är det också helt lagligt att utsätta djur för konstant onödigt lidande genom att låta dem leva trångt på en yta på en kvadratmeter i en grisfabrik med lite spån på golvet. Lagen finns bara på papper och det enda den åstadkommer är att människor med ett “bättre samvete” kan föda upp och döda djur för mat.
Djuren kommer alltid ha denna status tills en överväldigande majoritet är veganer, och vi kan avskaffa domesticering, djurhållning och djurs egendomstatus.

Jag rekommenderar http://www.abolitionistapproach.com/books/animals-property-and-the-law/ och andra artiklar på samma hemsida.
Det här är en jättebra Facebook-sida att ‘Gilla’: www.facebook.com/abolitionistapproach

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar