måndag 8 juli 2013

Är det en svart/vit syn på tillvaron att kritisera "köttfri måndag"/lakto-ovo-vegetarianer, etc?

Inte bara kött. Alla djurprodukter skadar och dödar djur i en stor utsträckning. Det är ingen etisk skillnad mellan att konsumera kött, mjölk, ägg och honung: http://abolitionistvegansociety.org/tavs-initiatives/tavs-articles/how-to-go-vegan/should-i-go-vegan-by-adopting-a-vegetarian-diet-first/#.Udqrtm1RfO4

Fast om vi förstår vilka djuren är, och deras moraliska värde, så förstår vi också att vi har en moralisk skyldighet gentemot dem. Och denna moraliska skyldighet gör att vi måste vara tydliga med att berätta för andra om våra moraliska skyldigheter gentemot djuren, alltså att all djurexploatering är etiskt fel, att det är etiskt fel att utsätta djur för onödigt lidande och död, vilket man gör med alla icke-veganska val:
http://bloganders.blogspot.no/2013/06/varfor-alskar-vi-hundar-men-dodar-och.html

Det är därför det blir svart-vitt. Vi skulle aldrig skapa knappar där det stod ’Icke-mördare 50%’ för en person som mördade människor hälften av dagarna i veckan och inte gjorde det resten av veckan.

Ja, självklart är det bra att en person skär ner på mängden djurprodukter som hen äter, men det är fortfarande moraliskt förkastligt att äta djurprodukter överhuvudtaget.
På samma sätt som det är bra att en person som torterar människor börjar att göra det i mindre utsträckning; medan det fortfarande är moraliskt förkastligt att personen torterar människor överhuvudtaget.

Att göra en skillnad i vår behandling av djur och djurrättsfrågor jämfört med hur vi behandlar människor och människorättsfrågor är speciecism:
http://bloganders.blogspot.no/2013/05/speciecism-rasism-hetrosexism-omoralisk.html
Rekommenderar även denna hemsida:
http://www.facebook.com/abolitionistapproach

.............
Svar på:
Helena Stenback Nilsson skrev:
 Men hallå! Det vore väl jättebra om alla lät bli kött en dag i veckan? Klar förbättring mot idag i alla fall! Lite svart/vit syn på tillvaron här kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar