fredag 5 april 2013

Miljö, transport av grönsaker vs. äta kött och andra djurprodukter. Vegansk vs. köttätares livsstil

Ja transporten av grönsaker har väldigt liten miljöpåverkan jämfört med den enorma miljöpåverkan som djurindustrin har:
Djuranvändningen av de
djur som människan föder upp (endast för ”smak” eller ”kläder eller andra produkter) leder till oerhörd global uppvärming (forskning visar att det är över 51 procent av den totala påverkan (FN:s rapport säger 14 % men de har inte räknat med alla faktorer)). Vid 2030 kan endast den påverkan djurindustrin har ha värmt upp jorden 2 grader mer än det var under förra århundradet, vilket forskning har visat kommer ge ännu mycket mer katastrofal effekt än det ger idag i form av torka, översvämmningar, etc, med oerhört många människor (och andra djur) som får lida och dör som effekt.

http://www.youtube.com/watch?v=Fws0f9s4Bas&feature=em-uploademail
Det som kallas för "ekologiskt kött" leder till mer växthusgaser än annat kött  - kor på grönbete avger mer metangas. Lösningen är självklart att sluta med alla djurprodukter, om man vill minimera den direkta och indrekta skada man gör på människor och andra djur genom att konsumera djurprodukter.
Jag och min fru kommer att flytta till USA och odla alla våra legumer, frukter och grönsaker själva - bli helt självförsörjande. Såg  en video om en familj i Karlifornien i USA som odlade nästan 3000 kg grönsaker, frukter och legumer per år på 400 m^2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar