lördag 13 april 2013

Att döda råttor i råttfällor tar råttornas syfte och liv ifrån dem och det är etiskt fel

 För att de ska sluta döda råttor så måste de förstå vilka djuren är, deras syfte, och att det är etiskt fel att ta deras liv. De måste förstå att djuren är metvetande liksom vi, att djuren har samma rätt att leva som vi har.

Tycker boken World Peace Diet av Will Tuttle hjälper mig väldigt mycket - dels min egen förståelse om vilka djuren är och även hjälper andra. Den finns på Spotify; och det finns en fin föreläsning här: http://www.youtube.com/watch?v=oLgGnP0pWzM

Det här traktatet hjälper många att förstå det är etiskt fel att orsaka djur onödigt lidande och död, och att det sker genom alla icke-veganska val (äta djurprodukter, om man dödar råttor, osv): http://www.abolitionistapproach.com/text/#.UWkxRMr3LS8 .. Om de tillämpar samma princip som de redan står för - att det är etiskt fel att skada djur i onödan - så slutar de att utnyttja djur och konsumera och använda djurprodukter och döda djur. Det är viktigt att sätta det i ett stort perspektiv så att människor förstår helheten och inte bara prata om råttor.
Det tar lång tid att väcka upp människors medvetande.
Personerna som skadar djur är så oerhört bortkopplade till många av djuren, vilket de har blivit bl.a. genom att rutinmässigt göra val - t.ex. vid varje måltid - som skadar och dödar djur. [Jag skriver mer om det här: http://bloganders.blogspot.no/2013/04/varfor-skadar-plagar-och-dodar.html ]

Kom ihåg att när vi pratar om djur, vilka de är och deras rättigheter, väcker vi upp människors medvetande. Men det tar väldigt lång tid att bryta igenom en tjock mur, som är skapat av människans rutinmässiga förtryck av djur vid måltider och vårt samhälles programmering från vi var små bäbisar.

Lycka till!!!

1 kommentar:

  1. Det är fel att döda råttor, oavsett vilka metoder som används. Det är vidrigt när människor dödar råttor i ren sadism, bara för att det är råttor. Och det finns tyvärr råtthatare, råttplågare och råttskändare överallt i samhället. Och så finns det avskyvärda människor som är sadister, och som plågar ihjäl råttor, bara för att det är råttor. Det är fruktansvärt att dessa vidriga människor inte åker fast för djurplågeri och hets mot djurgrupp.

    Men det är väldigt fint som du har skrivit om råttor, det berör mig i själ och hjärta.
    Tack för din sympati och empati för råttor.

    SvaraRadera