söndag 3 mars 2013

Travsport och all sorts utnyttjande av djur är etiskt fel

Det är etiskt fel att förslava djur på alla olika sätt - på bondgårdar, på cirkus,genom att föda upp djur, eller i travsport. Alla djur har en rätt att leva fria och inte  i fångenskap under människans begränsningar.
http://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/what-are-the-roots-of-freedom-and-slavery/
Förutom att man tvingar in hästen i ett onaturligt beteende genom travsport, så dödas en massa kor, som också har en rätt att leva ett liv i frihet, för att tillverka alla sadlar:( . I Australien dödas mer än 10000 "racing-hästar" varje år(se: http://www.abc.net.au/news/2012-11-14/racing-industry-accused-of-breeding-too-many-horses/4372158 ). Undrar hur många som dödas i hemlighet i Norge.

Det är ingen skillnad på en, hund eller katt och de mer än 57 miljarder landlevande djur (eller mer än 1000 miljarder vattenlevande djur) som blir dödade för "mat" och och andra produkter som människan använder varje år. De vill alla leva, de vill alla vara fria, de vill alla leka, de vill alla undvika smärta, de vill inte bli dödade och offra sitt liv för en människas smaklökar eller bekvämlighets skull, eller för en religiös tradition, eller för någon annat behov som människan har [Se www.vegankit.com - lösningen är att bli vegan].
Djuren har sitt eget syfte här på jorden och genom att döda dem och äta dem - så förstör vi för dem och deras syfte. Om vi har kärlek och känner empati för djur så ska vi heller inte äta eller göra andra val som orsakar död och lidande för en annan individ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar