onsdag 27 mars 2013

"Frigående" höns vs. s.k. burhöns - alla blir utnyttjade och dödade

Det är inte mer moraliskt rätt att utnyttja, tortera och döda höns i bur, jämfört med "frigående höns". Många konsumenter och säljare tror det om man vill att butiker ska köpa in ägg från hönor som utnyttjas och dödas som "frigående höns".

I äggindustrin dödas hönor, tuppkycklingar. I Sverige dödas mer än 5 miljoner tuppkycklingar per år (i äggindustrier som har hönor "frigående" och i bur). Äggindustrin kan inte göra någon ekonomisk vinning av dom som "kött" till människan, utan maler ner om och säljer som annat.
Djuren får bo instängda. De får inte ett liv i frihet, de får oftast inte se dagsljus (varken ”frigående” höns eller ”burhöns”).

Människan utnyttjar dom. Tar deras ägg som de behöver för att få kalcium och andra näringsämnen som de förlorat när dem har lagt ägg.

Alla djur har rätt att leva i frihet och inte vara människans slavar, att leva ett naturligt liv och inte under människans begränsningar, att leva ett tillfredställande liv.

Inga djur som i dagens samhälle används som ”produktionsenheter” får detta tillgodosätt. Människans slaveri med djuren orsakar idag att mer än 57 miljarder landlevande djur och mer än 1000 miljarder vattenlevande djur dödas. Detta för att djur får en status som och behandlas som ”egendom”när man tar deras ägg, mjölk, honung och dödar dom för läder och päls.

Behandla andra som du själv vill bli behandlad (oavsett vilken art individen tillhör, det är fortfarande ett medvetande, en själ, en individ som vill leva och inte bli dödad, en kännande varelse).
Om du inte vill bli dödad, så döda inte någon (oavsett art).
Om du inte vill finna ditt syfte, så ta inte någon annans syfte.
Om du inte vill lida i onödan, så orsaka ingen onödigt lidande.

Alla sorters djurprodukter (mjölk, ägg honung, läder, ull, etcetera) orsakar att djur får leva i slaveri och påför de onödigt lidande och död. Om vi är emot detta, så ska vi göra den enkla och kärleksfulla gärningen att bli veganer. Mer information på www.vegankit.com
och World Peace Diet av Will Tuttle (www.worldpeacediet.org ; den finns på Spotify).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar