torsdag 7 mars 2013

Vi ska inte köpa djur oss uppfödare, det är en del av problemet. I hela världen så dödas de miljontals djur på "animal shelter" eller djur som blir dödade medan de står i kö till omplacerings-gård, inklusive här i våra nordiska länder.

Jennie,
Nej, du har rätt. Det är inte naturligt. Alla djur förtjänar att leva i frihet utan människans begränsningar.

Människan har tyvärr domesticerat djur så att dem inte klarar sig själva i den fria naturen.
Lösningen är att sluta domesticeringen. Vi måste dock ta hand om de djur som nu idag är beroende av oss. Dessa ska vi ge dem ett så bra liv som möjligt, mitt i alla ofrånkomliga begränsningar och fångenskap som vi olyckligtvis har satt dom i.
Vi ska inte köpa djur oss uppfödare, det är en del av problemet. I hela världen så dödas de miljontals djur på "animal shelter" eller djur som blir dödade medan de står i kö till omplacerings-gård, inklusive här i våra nordiska länder. Vi ska istället verka för att ALLT sorts utnyttjande av djur. Om vi tar djur på allvar, om vi menar att de har en rätt att leva, så måste vi bli veganer.

Rekommenderar dessa artiklar:
Att människor betraktar djur som "egendom" och dess konsekvenser. Se mer: http://www.abolitionistapproach.com/books/animals-property-and-the-law/
Läs mer här om slaveriet som vi utövar mot djuren: http://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/what-are-the-roots-of-freedom-and-slavery/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar