onsdag 27 mars 2013

Kor har rätt till sin mjölk, sina liv och sina barn - dessa rättigheter får inte kor i Sverige eller någon annan mjölkindustri

De vill bli mjölkade av sina kalvar. De vill ha ömheten till sina kalvar. Kor klarade det jättebra innan människan började utnyttja och domesticera henne för 8000-10000 år sen.

Människan gör kon gravid endast för att kunna stjäla hennes mjölk.
För att kon ska ge mjölk så måste hon göras gravid (utan hennes samtycke - vilket är etiskt fel) varje år. För att kalven inte ska ta kons mjölk, så separerar man henne och mamman efter en eller några dagar. Detta är självklart en fruktansvärt orätt mot en individ - att splittra en mamma-barn-relation är så oerhört felaktigt. Vi kan enkelt utvidga vår empati till korna och förstå hur de känner sig när de blir separerade från sin kära famlijmedlem. I mjölkindustrin dödas också "mjölkkor" vid cirka 5 års ålders och hankalvar vid 18 månaders ålder.
Kornas syfte är inte att bli någons mat. Korna har sitt eget syfte. Genom att äta mjölkprodukter tar vi det som tillhör dem, splittrar deras familj, tar deras syfte och liv.

Det är inte rätt att  domesticera djur. Alla djur förtjänar och har en rätt att leva i frihet och inte under människans begränsningar. Därför ska vi sluta föda upp djur, ta hand om de djur som finns nu (som inte klarar sig själv, p.g.a. hur människan har avlat dem) och låta dem leva ett så bra liv som det går tills de dör en naturlig död. Rekommenderar denna föreläsning: http://www.youtube.com/watch?v=SvZpF1R6GUo

Mjölkprodukter och andra djurprodukter har en låg pH. Kroppen tar av kalcium från skelettet för att neutralisera detta. Mjölkprodukter orsakar således benskörhet.
Se detta av Dr. John McDougall: http://www.youtube.com/watch?v=2Zxy4i9kFf8
och www.adelicatebalance.com.au/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar