lördag 16 mars 2013

Oetiska djurförsök för att bota de sjukdomar som uppkommer av att människor äter djurprodukter.

Det tragiska är att djuren får lida på flera sätt:
1. För att de blir behandlade som om de vore utan moraliskt värde och blir utsatt för onödigt lidande och mord (det ultimata förtrycket) endast för att någon gillar smaken av en dödad ko eller gris, eller ett visst klädesplagg gjort av djur, eller rengöringsprodukter med "grisfett", osv. Trots att de är lika värdefulla som hundar, människor (ja vi är ett djur) och andra djur och har exakt samma rätt att leva. Detta sker trots att människan är godhjärtat eftersom allt för få berättar för henne om djurens moraliska värde och vad hennes mat-, klädesval och andra val orsakar.

2.Oetiska djurförsök för att bota de sjukdomar som uppkommer av att människor äter djurprodukter. Forskningen bakom denna film visar hur konsumption av djurprodukter orsakar sjukdomar (cancer, hjärt och kärl-sjukdomar, diabetes, etcetera), och hur en plantbaserad-kost botar sjukdomar:
http://www.adelicatebalance.com.au/ [den finns gratis på denna hemsida för att se online]

Åtminstone 3 miljoner hundar avlivas varje år i USA, tiotusentals hundar i Irland, och listan kan göra längre. Mer än 56 miljarder landlevande djur blir varje år onödigt dödade - för att någon ser de som objekt istället för att se dem som individer. Det är ingen skillnad på hundar och katter (som de flesta människor inte skulle kunna tänka sig att döda) jämfört med kon Eskil som blir borttagen från sin mor (en av tusentals "mjölkkor" som görs gravid mot sin vilja varje år för att Arla ska kunna sälja mjölk) vid en dags ålder och sedan oskyldigt dödad - utan att ha skadad någon annan individ - endast 18 månader gammal. Om man vill att detta dödande av oskyldiga individer ska stoppa, så kan man sluta vara en del av det (jag förstår att INGEN som läser detta vill att djur i onödan ska få lida eller dö) genom att sluta äta/bära djurprodukter. [Rekommenderar denna sida inklusive filmer: http://www.vegankit.com/wear ochttp://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/what-are-the-roots-of-freedom-and-slavery/ ]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar