söndag 3 mars 2013

Ekologisk"kött", ekologisk mjölk,all slakt är fel,att ta djur från deras frihet och familj är alltid etiskt fel

Ekologiskt eller inte --- allt "kött" och all mjölk, ägg, honung,etc orsakar död, slaveri och splittring av familjer. Det viktigaste för ett djur är dess eget liv, frihet och familj. Om vi värderar detta så måste vi också göra våra val efter det.

En ko som har blivit behandlad väl under sitt liv lever cirka 20 till 30 år.
Kor i Sverige blir dock dödade när de är 5 år - många av den enda anledningen att de inte kan producera mer mjölk till bonden.
Om vi menar att det är etiskt fel att orsaka onödigt lidande och död till den hund som vi tar hand om och att vi älskar djur; ska vi också vara konsistenta och tillämpa denna princip på alla djur. Det är inte etiskt rätt att döda en människa och det är inte heller etiskt rätt att döda ett annat djur. Bara för att det är en annan "art", så blir det inte etiskt rätt.
Djuren finns inte här för att vi ska låta de lida och döda de (och forskning bevisar det skadar också människans hälsa att dricka mjölk och äta fisk och andra djur: se denna dokumentär http://www.adelicatebalance.com.au/ (innehåller bl.a. forskning av forskaren bakom China Study; t.ex. tillaga fisk, kyckling eller andra djur -upphetningen främjar bröstcancer-utveckling: http://www.huffingtonpost.com/kathy-freston/cooked-meat-breast-cancer_b_2506072.html ).

Djuren har sitt eget syfte här på jorden och genom att döda de och äta de - så förstör vi för dem och deras syfte. Om vi har kärlek och känner empati för kor så ska vi heller inte äta så att det orsakar död och lidande för en annan individ.
[Det som jag skriver här kommer också mjölkbönder i Sverige att säga om du frågar dom.]

Är inte det som om vi skulle döda hunden som vi tar hand om när hon/han var endast några år gammal ;'( bara för att vi inte längre kunde t.ex. utnyttja henne och ta mjölken som hon ska ge till sina ungar. Det vore ju fruktansvärt!!
Mjölkkor i Sverige blir dödade när dem inte kan producera mer mjölk; och mjölkkossornas hankalvar blir också dödade. Kon blir ofrivilligt våldtagen av en maskin (djur har rätt till sina kroppar) varje år och får sina kalvar stulna från henne varje år när de är endast 1 eller några dagar gamla, för att människan ska kunna få mer mjölk.
Bli vegan -- det är enkelt, det är underbart, det ger en massa frihet och glädje, när man inte längre tar någon annans syfte (genom att ta deras liv och frihet, genom att vara icke-vegan) så hittar man sitt eget (se www.worldpeacediet.org och www.vegankit.com)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar