tisdag 19 mars 2013

Mjölkdrickande orsakar kor splittrade familjer, dödade kor, kor som blir gjorda gravid utan samtycke, global uppvärmning, översvämmningar, svält

Ju mer kor det finns, desto mer metangaser,  skogsskövling, global uppvärming och efterföljande torka och översvämmningar, etcetera. Ju mer grönbete en ko får, desto mer växthusgaser.

Djur utrotas i en takt mellan 1000 och 10000 gånger mer än vad som skedde innan människan började med djurindustrin och bl.a. regnskogsskövlingen och annan skogsskövling för att frigöra ytor man kan ha djur på.

Det finns ingen person som kan lyckas ha en ”no kill”-bondgård med "mjölkkor" utan att vara rik eller utan att motta dontationer. För att kon ska ge mjölk så måste hon göras gravid varje kor (alla kor har en rätt att leva med sin familj och blir dessutom dödade om de säljs till annan bonde (förutom att man man gör korna orätt som splittrar ders familj)). Alltså, kommer det efter vart att efter flera år att bli väldigt många år och en enorm påverkan på den globala uppvärmningen, förutom att det också är en väldigt stor kostnad att föda alla dessa kor. Pengar som istället kunde hjälpa till att rädda miljontals djur genom att spendera tiden till att inspirera personer att bli veganer.  Förutom det så är det etiska problem med att ta kons mjölk: Den tillhör inte oss och kon blir dränerad på kalcuim som hon behöver och förlorar genom att bli mjölkad, och att göra kon gravid utan hennes samtycke.

Om man har kalciumbrist så är mjölk en väldigt dålig lösning eftersom att den hindrar kalcuimintag. Kalciumtillskott har också bieffekter och är skadliga. Det man kan göra om man har problem är att äta en hel-vegansk, helt hemlagad, näringsrik, med mycket kalciumrika grönsaker.
http://www.drmcdougall.com/med_hot_calcium.html
http://www.drmcdougall.com/misc/2007nl/feb/whenfriendsask.htm
Mjölkprodukter höjer kolestorol-värde och är en diet som kan orsaka hjärtattack och även andra sjukdomar: http://www.youtube.com/watch?v=AYTf0z_zVs0

Lösningen är istället att sluta domesticeringen med alla dess problem (och under denna tid ta hand om de djur som finns, domesticerade djur kan inte leva i det vilda) och den oerhört utsatta situation för djuren som den skapar: http://www.abolitionistapproach.com/animal-rights-and-domesticated-nonhumans/.

Mer fakta:
Djuranvändningen av de djur som människan föder upp (endast för ”smak” eller ”kläder eller andra produkter) leder till oerhörd global uppvärming (forskning visar att det är över 40 procent av den totala påverkan). Vid 2030 kan endast den påverkan djurindustrin har ha värmt upp jorden 2 grader mer än det var under förra århundradet, vilket forskning har visat kommer ge ännu mycket mer katastrofal effekt än det ger idag i form av torka, översvämmningar, etc, med oerhört många människor (och andra djur) som får lida och dör som effekt.
Regnskogar och andra skogar huggs ner för att kor ska få stora betesmarker, och på det viset ökar växthusgaser.. Det krävs minst 2 hektar för en ko (ibland upp till 15 – 20 hektar) för en ko som matas med gräs. 3-4 ton metan-gas och koldioxid (genom enterisk fermentatition och andning), åtminstone 120 000 liter vatten för en ko (endast för att dricka), det kan vara upp till 4 miljoner till 8 miljoner liter vatten totalt (allt vatten som krävs totalt för att irrigera landet, vilket krävs på många ställen i världen).
På en hektar kan man istället odla 10000 till 25000 kilo mat på. Denna mat räcker till flera personer och man kan även sända en del till svältande barn.

Tusen år gammla skogar huggs ner- hem till massa olika insekter och andra djur. Man förstör habitat, och orsakar utrotning av hotad och tusentals individer blir dödade. Koalabjörnar kommer helt och hållet utrotas i 20 år p.g.a. den enorma habitat-förstöringen som våra matval orsakar.
http://www.youtube.com/watch?v=Fws0f9s4Bas&feature=em-uploademail

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar