onsdag 27 mars 2013

En kärleksfull och emptisk påsk utan ägg, fisk, annat kött och annat som orsakar djur lidande och död.

Människan vet innerst inne att det är etiskt fel att orsaka andra individer lidande och död. All sorts djurindusti orsakar detta och om man vill sluta vara en del i detta, så måste man sluta använda djurprodukter.

Jag skrev det här till en person om äggindustrin: Bättre att handla på den empati och kärlek man har och inte bidra till de 15000 nyfödda kycklingar som dödas varje dag, förutom alla hönor som får mista livet i äggindustrin när industrin inte kan göra tillräcklig profit.

Ja, människor svälter.15 miljoner barn dör i svält varje år.Läs mer här: http://comfortablyunaware.com/blog/the-world-hunger-food-choice-connection-a-summary/ Hundratals miljoner är undernärda. De djur som människor tragiskt nog äter (inklusive "mjölkkor") äter maten dessa människor behöver. De cirka 60 miljarder landlevande djur som dödas per år (p.g.a ägg, mjölk och kött-industrin och allt annat utnyttjande av djur) äter mat som skulle kunna föda 9 miljarder människor. Lösningen är att sluta föda upp djur och maten kommer att räcka till alla.

Hönorna behöver ägg som de behöver för att få kalcium och andra näringsämnen som de förlorat när dem har lagt ägg (många hönor äter sina ägg för att få igen sin näring).

Alla djur har rätt att leva i frihet och inte vara människans slavar, att leva ett naturligt liv och inte under människans begränsningar, att leva ett tillfredställande liv. Hönornas och kycklingarnas syfte är inte att få leva instängda på väldigt trånga utrymmet, bli utnyttjade hela sina liv och sedan bli dödade.

Inga djur som i dagens samhälle används som ”produktionsenheter” får detta tillgodosätt. Människans slaveri med djuren orsakar idag att mer än 57 miljarder landlevande djur och mer än 1000 miljarder vattenlevande djur dödas. Detta för att djur får en status som och behandlas som ”egendom”när man tar deras ägg, mjölk, honung och dödar dom för läder och päls.

Behandla andra som du själv vill bli behandlad (oavsett vilken art individen tillhör, det är fortfarande ett medvetande, en själ, en individ som vill leva och inte bli dödad, en kännande varelse).
Om du inte vill bli dödad, så döda inte någon (oavsett art).
Om du inte vill finna ditt syfte, så ta inte någon annans syfte.
Om du inte vill lida i onödan, så orsaka ingen onödigt lidande.

Alla sorters djurprodukter (mjölk, ägg honung, läder, ull, etcetera) orsakar att djur får leva i slaveri och påför de onödigt lidande och död. Om vi är emot detta, så ska vi göra den enkla och kärleksfulla gärningen att bli veganer. Jag blev vegan i höstas. Det är enkelt. Man mår mycket bättre fysiskt och även psykiskt (att man inte skadar andra individer) Mer information på www.vegankit.com
och World Peace Diet av Will Tuttle (www.worldpeacediet.org ; den finns på Spotify).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar