måndag 1 april 2013

Djurförsök sker eftersom att många människor tar djurens rättigheter och liv ifrån dem vid varje måltid och andra val

Ja, jag önskar också att djurförsök upphörde och jobbar mot att allt sorts utnyttjande och förtryck av djur ska upphöra varje dag.

Djurförsök kommer dessvärre att fortgå så länge som djur behandlas som egendom i detta samhälle. Men vi kan ändra på detta genom mycket jobb genom att med alla våra handlingar sluta använda och utnyttja djur. Så länge som vi använder/utnyttjar djur tar vi deras viktiga rättigheter ifrån dem. I vårt samhälle tar många ifrån djur rättigheter – t.ex. deras grundläggande rätt att leva och inte bli dödade - och deras rätt att inte bli använda/utnyttjade dagligen genom deras val.

Det tragiska är att djuren får lida dubbelt:
1. För att de blir behandlade som om de vore utan moraliskt värde och blir utsatt för onödigt lidande och blir dödade (det ultimata förtrycket) endast för att någon gillar smaken av en dödad ko eller gris/bekvämlighet/tradition (eller mjölk, eller ägg, eller annan djurprodukt), eller ett visst klädesplagg gjort av djur, eller rengöringsprodukter med "grisfett", osv. Trots att de är lika värdefulla som djuren som blir plågade i djurförsök och har exakt samma rätt att leva.

2.Oetiska djurförsök för att bota de sjukdomar som uppkommer av att människor äter djurprodukter, eller missbrukar alkohol/cigaretter/droger, osv. Forskningen bakom denna film visar hur konsumption av djurprodukter orsakar sjukdomar (cancer, hjärt och kärl-sjukdomar, diabetes, etcetera), och hur en plantbaserad-kost botar sjukdomar:
http://www.adelicatebalance.com.au/ [den finns gratis på denna hemsida för att se online]

Åtminstone 3 miljoner hundar avlivas varje år i USA, tiotusentals hundar i Irland, och listan kan göra längre. Mer än 56 miljarder landlevande djur blir varje år onödigt dödade - för att någon ser de som ”egendom”/”saker” – som man kan döda och utnyttja när det passar en - istället för att se dem som individer. Det är ingen skillnad på djuren som blir plågade i djurförsök jämfört med t.ex. en ko i mjölkindustrin som blir borttagen från sin mor (”mjölkkor” som görs gravid mot sin vilja varje år för att Arla ska kunna sälja mjölk) vid en eller några dagars ålder och sedan oskyldigt dödad - utan att ha skadad någon annan individ - endast 18 månader gammal. Om man vill att detta dödande av oskyldiga individer ska stoppa, så kan man sluta vara en del av det (jag förstår att INGEN som läser detta vill att djur i onödan ska få lida eller dö) genom att sluta äta/bära och använda djur och djurprodukter. [Rekommenderar denna sida inklusive filmer: http://www.vegankit.com/ och http://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/what-are-the-roots-of-freedom-and-slavery/ ]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar