fredag 27 juni 2014

Varför finns det otrevliga veganer?


En person skrev att en majoritet av alla veganer är otrevliga.


Jag tar inte åt mig personligen, men jag tror att generaliseringar kan vara skadliga. T.ex. någon är intresserad av veganism, och kanske är rädd att be veganer om råd för att hon får höra att de flesta veganer är otrevliga.

Man kan fråga sig om varför veganer är otrevliga mot andra veganer. Varför är vissa lakto-ovo-vegetarianer otrevliga mot andra lakto-ovo-vegetarianer; och en del feminister otrevliga mot andra feminister.

Det kan finnas många grundläggande värderingsskillnader också bland veganer, se t.ex. denna artikel: http://bloganders.blogspot.no/2014/06/introduction-to-abolitionist-veganism.html
Många personer kan inte hantera grundläggande skillnader utan att bli väldigt upprörda, och även bli arga och börja döma den andra personens intentioner; och uttrycka denna ilska med otrevliga ord. Personer kan inte hantera sina upprörda känslor.
Jag menar att lösningen ligger i detta tillvägagångssätt (och se andra videos av samma person): https://www.youtube.com/watch?v=HvROsoZM71U&list=UUxXWjjtATq3OM545gMh9PUg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar