lördag 8 juni 2013

Veganskt svar på "Naturens lagar råder ingen över/stängsel för viltolyckor gallra djur fr skogar annars äter dom upp allt.!!!"

Börja med att läsa detta: http://bloganders.blogspot.no/2013/06/veganskt-svar-till-vi-star-overst-i.html

"Naturens lagar råder ingen över/stängsel för viltolyckor gallra djur fr skogar annars äter dom upp allt.!!!"
Det är bara en ursäkt som människor har för att rättfärdiga deras dödande.

Det finns veganska alternativ. Djuren är inget som helst hot mot oss. Och det är inte så att våra intressen står mot alla andra djurs intressen. Vi är inte på en öde ö där vi kämpar om mat. När vi dödar djur för föda, så utsätter vi alltid dem för lidande utan att vi har någon nödvändighet.

Vi bor i en värld där vi med enkelhet kan föda alla människor, och till och med få så mycket mat över att vi kan dela med oss till de andra djuren. Vi kan med enkelhet garantera att alla människor får föda.

Problemet är att vi förslavar och föder upp nästan 60 miljarder djur, som äter mat som kan föda nästan 9 miljarder människor.

Ett exempel:
” Globalt sätt, även med extrema klimatändringar, så kan vi avkastningra tillräckligt mycket spannmål för att föda dubbelt så många människor som det finns i världen. År 2011 så var det en rekordskörd av spannmål i världen globalt på hela 2,5 miljarder ton, men hälften av detta matades till djur i kött- och mjölkindustrin. 77 procent av allt grovt spannmål (såsom majs, vete, havre, etc.) och över 90 procent av all soja i hela världen matades till boskap. Så helt tydligt så är inte problemet hur vi kan avkastningra tillräckligt mycket mat för att föda de hungriga, utan var all denna mat som vi avkastningrar globalt tar vägen, i tillägg till andra faktorer såsom prissättning, att bestämma policies, och utbildning. Detta kommer helt säkert att mer bli en viktig fråga då vi kommer att vara mer än 9 miljarder människor innan år 2050.”
http://bloganders.blogspot.no/2013/03/hur-fattigdom-svalt-och-hunger-i.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar