söndag 2 juni 2013

Hur kan människor delta i djurförsök av apor och andra djur?

Frågan är ju också vem som betalar för detta? Varför sker djurförsök? Djurförsök sker för att en majoritet av svenska befolkningen ser på djur som resurser och behandlar djur som resurser. Det sker eftersom att en majoritet av befolkningen vill att djurförsök ska ske. Men varför har då djur en status som resurser?
Jo, det är för att vårt samhälle uppfostrar och indoktrinerar människor att det är okej att skada, utnyttja och döda djur för vana, tradition, nöje eller bekvämlighet - t.ex. vid dagliga måltider 3 gånger per dag; och där djuren får lida, bli utnyttjade och dödade för njutning, vana, eller bekvämlighet.

Om vi vill att djurförtrycket ska ta slut så är det djurförtrycken i det dagliga valen som vi måste bekämpa genom att utbilda människor om varför detta är etiskt fel.

Djur har ett moraliskt värde. Alla människor erkänner det som menar att djurplågeri är etiskt fel. Men om djur har ett moraliskt värde, så har de en rättighet att inte bli utnyttjade, skadade och förslavade. Enkelt sagt, de har en rättighet att bli behandlade som individer, och inte som resurser. Alltså, vi har ingen rättighet att förslava dem och utnyttja dem som gör i all sorts djurindustri. Men varje gång som någon gör ett icke-veganskt val, så behandlar denne djuren som resurser, och inte som individer. Detta är inte etiskt riktigt. Rekommenderar www.vegankit.com

Hur kan 99% av världens befolkning förslava, plåga, skada och döda djur för en smakupplevelse?? Av samma anledning kan forskare på laboratorier plåga djur i djurförsök.

Läs mer här: http://bloganders.blogspot.no/2013/04/vi-forlorar-var-karlek-och-empati-till.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar