tisdag 6 augusti 2013

Veganst svar på 'Jag behöver kött'


Chava,
Vi har inget som helst näringsmässigt behov av att äta kött, mjölk, ägg och andra djurprodukter. Världens största hälso- och nutritionist-organisation, American Dietetic Association, vidkänner att en diet utan djurprodukter är hälsosamma och innehåller all näring, och även kan förse med hälsofördelar i att förebygga och behandla vissa sjukdomar [1].

Så varken du och inte heller någon annan människa behöver kött. Jag rekommendera också denna hemsida: http://www.drmcdougall.com/ och http://www.adelicatebalance.com.au/ … Ens smaklökar ändras efter några veckor på en vegansk diet. ”Begär” efter kött kommer endast av att man blivit uppfostrad så. Jag blev vegan i höstas och hade inga problem med att bli det när jag insåg att det är etiskt fel att skada och döda djur.

”Frigående”/”eko”-djur utsätts för en massa onödigt lidande, och en helt och hållet fullständig onödig död. Djuren skadas av att bli dödade av oss, och eftersom vi kan leva hälsosamma liv på en vegansk diet utan kött, mjölk, ägg och andra djurprodukter, så sker detta helt och hållet i onödan.

”Bekvämlighet”/”njutning” av kött och djurprodukter är inga legitima skäl för att skada en annan varelse genom att föda upp henne och ta hennes liv. Testa på att äta en vegansk diet.

Jag rekommenderar denna hemsida: https://www.facebook.com/DjurensRattigheterAvskaffaDjurslaveriet och www.vegankit.com
Fotnot 1. http://www.eatright.org/About/Content.aspx?id=8357

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar