onsdag 14 augusti 2013

Religion,vegan-svar på: "Men Bibeln/Gud/Jesus säger man kan äta kött"

Ett inlägg till de som är kristna eller religiösa och tror att Gud sanktionerar att de äter kött, mjölk och ägg:

Börja med att läsa detta: http://bloganders.blogspot.no/2013/08/varfor-vegan-for-att-det-ar-omoraliskt.html


Jag tror på en kärleksfull, barmhärtig och ickevåldsam Gud, som inte vill att vi utsätter varken människor eller ickemänniskor för onödigt lidande.

Vi har inget som helst näringsbehov av kött, mjölk, ägg och andra djurprodukter. Alla djur blir skadade
av att bli dödade eftersom de har ett intresse av att leva (oavsett om de blir brutalt slaktade på ett slakthus eller blir skjutna i jakt, osv). Det finns inget välmående djur som vill bli dödat av oss. Så jag tänker det är enkelt att behandla djur med ickevåld, respekt, kärlek och barmhärtighet, behandla dem som vi själva vill bli behandlade. Jag slutade konsumera djurprodukter i höstas. Det var ett enkelt val, och jag mår så oerhört bra från det både själsligt och fysiskt. Viktigast av allt- jag är inte längre en del av att utsätta djur för onödigt våld och lidande för ”njutningen” av kött/mjölk/eller ägg, eller bekvämlighet/social press, osv.


Bibeln är influerad av människor och formades av deras syn att det var okej att utsätta djur för onödigt lidande för att få mat. Bara för att det finns en människa som anser det, så betyder inte det att det är en universiell moralisk lag.

------

Till er som inte äter kött - det är jättefint! Tänk också på att kor i mjölkindustrin och ägg i äggindustrin går igenom mycket lidande och hamnar på samma slakthus.

Lite vad som sker som en konsekvens av att man köper mjölkprodukter: Vi har ingen rätt att manipulera en annan individs reproduktiva cykel, varken ko, hund, människa eller annan art, vilket sker med korna i mjölkindustrin. De görs gravida av människan varje år, från det att de är två år gamla, deras kalv blir stulen från dem efter några dagar (cirka en vecka med ekologiska kor) och de får därefter aldrig se sitt barn, de mjölkas utan deras samtyckande, och blir sedan dödade vid 5 års ålder. En ko i det naturliga i frihet kan leva tills hon/han blir 30 år gamla. Kons hankalvar blir dödade efter cirka 18 månader.Att dricka ekologisk mjölk utsätter också djur för onödigt lidande och död. Korna hamnar på samma slakthus: http://bloganders.blogspot.se/2013/04/att-kopa-ekologiskt-kott-eller.html
Jag skriver mer här om detta: http://bloganders.blogspot.no/2013/06/fraga-fran-vegetarian-varfr-dricker.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar