fredag 9 augusti 2013

Veganskt svar på kristnas Bibelns 'Det är inte det som går in genom munnen som gör människan oren'

Mitt svar på det en person skrev:
Micael Janson,
En liten kommentar på det som du skrev....
Vi anser att djurplågeri är etiskt fel eftersom att vi står för devisen att det är etiskt fel att utsätta djur för onödigt lidande och död. Vi hävdar att det är fel att vålla djur lidande och död för att det roar och underhåller oss, eller för att det är bekvämt att göra så, eller för att vi gör det av ren vana.

Vi har inget som helst näringsmässigt behov av att äta kött, mjölk, ägg och andra djurprodukter, vi kan få all näring vi behöver från en vegansk diet. Jag har samlat vetenskapliga referenser här: [Not 1 - Se kommentar till detta inlägg]

All produktion av djurprodukter utsätter djur för lidande antingen direkt eller indirekt, inklusive djuren som dödas i ägg-, mjölk- och köttindustrin. Om vi väljer att köpa djurprodukter, så betalar vi för att de ska utsättas för lidande och död, trots att vi kan få all vår näring utan att skada djur.

Njutning/bekvämlighet är ingen legitim anledning för att köpa djurprodukter. Alltså, om vi ska leva som vi predikar och inte utsätta djur för onödigt lidande och onödig död, så måste vi äta en vegansk diet utan djurprodukter.

Not 1: http://bloganders.blogspot.no/2013/08/humans-can-live-and-thrive-on-healthy.html

För en utförligare diskussion av detta argument rekommenderar jag: http://bloganders.blogspot.no/2013/06/varfor-alskar-vi-hundar-men-dodar-och.html
----
Alltså, om det man stoppar in i munnen utsätter djur för lidande helt i onödan, så hur kan man då rättfärdiga det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar