lördag 16 februari 2013

Vi som älskar hundar? Om du älskar hundar, så måste du också behandla alla andra arter som individer för att hindra att hundar blir skadade och dödade.

Jag skrev detta i gruppen Vi som älskar hundar:
Jättefint av alla som adopterar hundar!!!
Jag och min fru har också precis adopterat en hund!
Det finns miljontals hundar som dödas varje år i världen.
Varför?  För att djur i vårt samhälle (inklusive lagstiftning som påverkas av hur majoriteten ser på djur) ses som egendom och inte som individer. Om vi vill att hundar och andra djur ska ses som individer, så måste vi sluta behandla djur som egendom/objekt.

Här är ett exempel på djur som behandlas som objekt - och om vi bryr oss om hundar och/eller andra djur så måste vi motarbeta följande:
En ko som har blivit behandlad väl under sitt liv lever cirka 20 till 30 år.
Kor i Sverige blir dock dödade när de är 5 år - många av den enda anledningen att de inte kan producera mer mjölk till bonden.
Om vi menar att det är etiskt fel att orsaka onödigt lidande och död till den hund som vi tar hand om och att vi älskar djur; ska vi också vara konsistenta och tillämpa denna princip på alla djur. Det är inte etiskt rätt att döda en människa och det är inte heller etiskt rätt att döda ett annat djur. Bara för att det är en annan "art", så blir det inte etiskt rätt. En video om hur kor blir behandlade: http://www.youtube.com/watch?v=Rg3Yfdbs24I&feature=player_embedded
Djuren finns inte här för att vi ska låta de lida och döda de (och forskning bevisar det skadar också människans hälsa att dricka mjölk och äta fisk och andra djur: se denna dokumentär http://www.adelicatebalance.com.au/ (innehåller bl.a. forskning av forskaren bakom China Study ]

Djuren har sitt eget syfte här på jorden och genom att döda de och äta de - så förstör vi för dem och deras syfte. Om vi har kärlek och känner empati för kor så ska vi heller inte äta så att det orsakar död och lidande för en annan individ.
[Det som jag skriver här kommer också mjölkbönder i Sverige att säga om du frågar dom.]

Är inte det som om vi skulle döda hunden som vi tar hand om när hon/han var endast några år gammal ;'( bara för att vi inte längre kunde t.ex. utnyttja henne och ta mjölken som hon ska ge till sina ungar. Det vore ju fruktansvärt!!
Mjölkkor i Sverige blir dödade när dem inte kan producera mer mjölk; och mjölkkossornas hankalvar blir också dödade. Kon blir ofrivilligt våldtagen av en maskin (djur har rätt till sina kroppar) varje år och får sina kalvar stulna från henne varje år när de är endast 1 eller några dagar gamla, för att människan ska kunna få mer mjölk.

Så om man ska jämföra detta med att ta hand om en hund. Så vore det som att vi separerade valparna från dess mor när de var 1 dag gammal (vilket är väldigt vanligt i Sverige-t.o.m. mjölkorganisationerna erkänner detta) -- dödade att manliga valpar när de var några månader gamla; och aldrig lät honvalparna få se sin mamma igen.

Kon älskar sina kalvar och har rätt att vara med sina barn och inte år efter år få de stulna från henne. Tänk om man gjorde så med barn till människor - men bara för att barnen är av en annan art så är det ju absolut inte okej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar