fredag 22 februari 2013

Det är ingen etisk skillnad att bära en päls från ett dött djur och att äta kött från en död ko. Båda djuren vill leva, båda djuren har rätt att leva, båda djuren har rätt att leva ett liv fritt från människans slaveri.

Jag ser inte ner på någon, jag tror att människor är godhjärtade. Det förändrar dock inte fakta, vilket är att pälsindustrin finns eftersom att djur betraktas som egendom. Djur har en status som egendom eftersom att de flesta anser att det är okej att förtrycka djur genom att betala någon för att döda dom och sedan ha dom på sin tallrik, eller sina kläder, eller i sin tandkräm, tvål eller rengöringsprodukter, osv.

Det är ingen etisk skillnad att bära en päls från ett dött djur och att äta kött från en död ko.
Båda djuren vill leva, båda djuren har rätt att leva, båda djuren har rätt att leva ett liv fritt från människans slaveri.
Om du kunde känna det djuren kände, uppleva det djuren upplevde, om du utsträckte din empati för minkar till att även gälla kor och andra djur -- då skulle du aldrig, aldrig mer konsumera djurprodukter, köpa produkter med döda djur i dom, eller på andra sätt delta i djurförtrycket genom dina val.
Man kan förstå detta genom att besöka ett slakthus och se djuren i ögonen; eller bara umgås mycket med kor och andra djur. Man kan förstå en del genom denna film: http://www.earthlings.com/

Du har ett val. Snälla ignorera inte korna, fåren och dem andra djuren. De behöver dig!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar