fredag 22 februari 2013

Tama djur? Föd inte upp djur i bur; alla djur förtjänar att vara fria i naturen. Avskaffa domesticering

Postade detta som en kommentar på Djurrättsalliansens sida. Det finns många personer där som bryr sig om djur, men som inte förstått att man måste bli vegan. Hjälp gärna dom!

"Jag är en stor djurälskare å har flera husdjur själv"
Om du älskar djur, så borde du lägga stor vikt i att leva som vegan. Det går inte att både älska djur och sedan betala någon för att döda djur och sedan äta djur. Det går inte att älska djur och sedan bidra till att kalvar blir dödade, "mjölkkor" blir dödade, kalvar som blir bortslitna från sin mor efter 1 dag, osv. Detta är vad som händer med kor eftersom att personer äter mjölkprodukter och andra produkter från djur:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Rg3Yfdbs24I

Ja, nu har människan domesticerat djur så att dem inte klarar sig själva i den fria naturen.
Lösningen är att sluta domesticeringen. När jag hävdar att alla djur är fria så menar jag inte att vi ska överge dem djur som nu idag är beroende av oss. Nej, dessa ska vi ta hand om och ge dem ett så bra liv som möjligt, mitt i alla ofrånkomliga begränsningar och fångenskap som vi olyckligtvis har satt dom i.
Nej, men vi ska inte köpa djur oss uppfödare. I hela världen så dödas de miljontals djur på "animal shelter" eller djur som blir dödade medan de står i kö till omplacerings-gård, inklusive här i våra nordiska länder. Vi ska istället verka för att ALLT sorts utnyttjande av djur. Om vi tar djur på allvar, om vi menar att de har en rätt att leva, så måste vi bli veganer.

Rekommenderar åter igen dessa artiklar:
Att människor betraktar djur som "egendom" och dess konsekvenser. Se mer: http://www.abolitionistapproach.com/books/animals-property-and-the-law/
Läs mer här om slaveriet som vi utövar mot djuren: http://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/what-are-the-roots-of-freedom-and-slavery/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar