lördag 23 februari 2013

En djurvän deltar inte aktivt i något förtryck av djur, t.ex. döda och äta andra djur

Som svar till några av ovanstående kommentarer:
En djurvän deltar inte aktivt i något förtryck av djur. Om någon skulle döda en hund för “smak”, “nöje”, bekvämlighet eller tradition, skulle vi då kalla denne djurvän?
Om någon skulle döda en människa för “smak”, “nöje”, bekvämlighet eller tradition, skulle vi då kalla denne människovän?
Jag förstår att människor är godhjärtade och vill djur väl, och hoppas att du med denna insikt kan sluta att förtrycka djur genom att betala någon för att döda dem.

Att sätta upp vegan som ett moraliskt krav är således inget märkligt. Inte bara hundar och människor har moraliskt värde, utan också får, kor, hästar, älgar, grisar, bin, etcetera. Det är inte dömande att göra så och inte heller är det dömande att uppmuntra personer att sluta delta i ALLT förtryck. Människor känner sig dömda eftersom deras samvete förstår att det är omoraliskt att förtrycka en annan individ. Lyssna på detta, lyssna på ditt intuitiva jag som dessvärre - trots att du är godhjärtat - har blivit fördärvat av att du dagligen förtryckt djur genom vad du äter och andra val som du gör sedan du var en liten baby som aldrig skulle drömma om att döda ett annat djur. Att jaga ett annat djur finns som en instinkt i ett rovdjur. Vi är i total avsaknad av den instinkten. Det är något som vårt samhälle hjärntvättar oss med sedan vi var små.
Bli vegan är jätteenkelt (se www.vegankit.com).
Det är ingen ursäkt att protein av djur behövs för överlevnad, för plant-protein är mycket hälsosammare och protein från döda djur dödar både oss människor och andra djur (Se: http://www.adelicatebalance.com.au/)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar