söndag 3 februari 2013

Rädda och adoptera hundar och andra djr från att bli dödade

Hej Kristina,
Roligt att du vill hjälpa! Jag uppskattar din omtanke!
Det finns tiotusentals hundar som blir dödade varje år endast i Irland - så det finns många hundar som du kan hjälpa genom att rädda de och adoptera dem (köp aldrig hund från uppfödare, adoptera hundar som annars blir dödade), se t.ex.:
http://www.orchardgreyhoundsanctuary.com/
Kom ihåg att servera de näringsrik vegansk mat, så att du inte dödar andra värdefulla och kännande djur för att ge hundarna mat.
[Hundar lever bra på vegansk mat: http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/starkelse-gjorde-vargen-till-hund ]

Genom att vara vegan och inspirera andra till att bli veganer räddar du ännu fler djur, inklusive hundar: https://www.facebook.com/abolitionistapproach?fref=ts
Se även www.earthlings.com

Det ända sättet som du kan stoppa plågsamma djurförsök och slakt av dessa och andra djur är att MINSKA på efterfrågan och att inspirera personer att bli veganer - i.e. att behandla djur enligt att de har ett moraliskt värde och inte plåga och döda dem. Så länge som det finns en efterfrågan efter djurprodukter (såsom "biff" och "kyckling", ägg och mjölk) så kommer djurförtrycket att förgå.

Det är ingen skillnad på hunden Thor jämfört med kon Eskil som blir borttagen från sin mor (en av tusentals "mjölkkor" som görs gravid mot sin vilja av en maskin varje år för att Arla ska kunna sälja mjölk) vid en dags ålder och sedan oskyldigt dödad - utan att ha skadad någon annan individ - endast 6 månader gammal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar