lördag 29 december 2012

Vegetarianers (inte veganers) livsstil leder till död och förtryck av djur. : (


"Min vän äter vilt, dom få gånger hon måste äta kött. Annars så är hon hel vegetarian "
Vegetarian eller vegan?
Ordet vegetarian är så fyllt med förtryck, eftersom att man bidrar till förtryck och i princip alltid död (dödande av mjölkkor när dem slutat producera mjölk, dödande av mjölkkornas kalvar), för tidig död (p.g.a. näringsbrist (t.ex. kalcium) orsakat av all mjölk, eller alla ägg)   om man tar del av ägg- och mjölkindustrin.
Om man är vegetarian är det inte märkligt att man får järnbrist, eftersom att mjölkprodukter hindrar järnupptag: http://www.tcolincampbell.org/courses-resources/article/iron-deficiency-anemia-overview-and-är symptoms/category/hematology/?tx_ttnews[backPid]=76&cHash=dd9496a369
Dessutom finns det så många vegetarianer och även veganer som inte äter grönsaker, legymer, etc, rika på järn och andra näringsämnen, vilket också kan leda till näringsbrist.

Jag hävdar att veganism är en livsstil för alla, lika mycket som det är en livsstil för alla att vara emot rasism och sexim. Förtryck och dödande av andra arter är lika moraliskt fel som förtryck och dödande av andra människor av annan hudfärg. Därför är veganism en livsstil för alla. För mig finns det ingen kompromiss. Om man får näringsbrist, så hittar man en vegansk lösning –i.e. man justerar sin diet så att man får i sig all näring.  Eftersom vi har en herbivor-kropp så ska inte det heller vara några problem: http://www.stevepavlina.com/blog/2005/09/are-humans-carnivores-or-herbivores-2/


”Var den ändring som du vill se i andra”. Jag tror det är svårt att övertyga personer om en livsstil utan att själva ta del i den, och svårt att bidra till att stoppa djurens lidande om man själv är en del i den. Jag tror att bli vegan, inspirera andra att bli veganer, rädda djur från slakt och ta hand om dem, ta hand om hemlösa djur är det mest rejäla som vi kan göra för djuren [Se gärna denna artikel: http://www.abolitionistapproach.com/the-abolitionist-approach-and-farm-sanctuary-discuss-happy-meat-abolition-and-welfare-reform/#.UN6wp3fe8Wk ] ”Djurrätts”-former har visat sig innefektiva dem senaste 200 år sen och leder inte till att djurförtrycket avskaffas eller minskar (det tar bara andra former) [Läs artikeln för att se alla argument.].
Jag tror att en person som verkligen icke-selektivt älskar djur övergår till att bli vegan när hon får argumenten presenterade sig för henne om vad hennes livsstil orsakar –för att sluta bidra till djurs död och för att bättre inspirera andra till att sluta bidra till djurs död.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar