söndag 16 december 2012

Kristna undervisar Gud är kärlek; men att äta kött är inte att behandla djur kärleksfullt

Hej,
Hoppas du finner detta hjälpsamt!
Du skrev " Jag tror Gud skiter i huruvida du kör bil, äter kött "

Gud är Kärlek. Bara till människor eller även till andra arter?
Vi vet från vetenskap och personlig kommunikation att djur har ett medvetande och kan känna smärta, glädje, sorg, rädsla och mycket annat.
För djuren, är det INTE kärleksfullt att bli dödad, eller att bli behandlad som ett objekt, som blir orsakat mycket lidande; vilket sker med djuren som växer upp på Sveriges gårdar för att bli slaktade : (
En kärleksfull Gud behandlar alla Hans skapelser på ett kärleksfullt sätt, och kan omöjligen stödja en kärleklös behandling som innebär död och lidande.
Djuren skiter inte i att deras familj blir slaktade och placerade som kött på någons tallrik bara för smak/traditions skull. Om Gud är kärlek så skiter Denne inte i djuren och deras lidande och död.

Kärlek är vad alla behöver; och kärlek visar man i praktisk gärning - både till människor och djur.
Det är ingen skillnad på en gris förmåga och en hund eller katts förmåga att känna smärta, rädsla, glädje och kärlek, lidande och död. Och både kött-, fisk- och mjölk-produktsindustrin orsakar djur oerhört mycket lidande och död. T.ex. i Norge blir mer än 50 miljoner djur dödade per år : (

Jag står för devisen: ’Jag vill inte orsaka någon kännande och medvetande individ lidande eller död till någon individ för njutning/smak’. Därför blev jag vegan - vilket innebär att jag slutade ta del av all utnyttjande av djur (inklusive jag slutade att bära och äta djurprodukter) - i höstas som den ända logiska och etiska konsekvensen.
Rekommenderar denna: http://www.peaceablekingdomfilm.org/ och denna http://www.abolitionistapproach.com/media/pdf/ARAA_Pamphlet_A4_Norwegian.pdf

En Skapare som älskar och bryr sig om Sina medvetna och kännande skapelser, kan inte stödja att andra orsakar dem lidande och död. Det är omöjligt att ta livet av en kännande och medvetande individ - utan att orsaka både denne och dennes familj lidande; och att frånta en individ sitt liv är INTE att tillämpa KÄRLEK. För att behandla en person med KÄRLEK, så måste man ALLTID se hur en annan individ uppleveler en situation och hur denne vill bli behandlad; och det finns INGET medvetande djur som vill utstå död, lidande och tortyr.

Kärlek, fred, liv och frid till alla levande varelser,

Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar