torsdag 5 september 2013

Svar från vegan - 'men människan är inget djur'

Detta är mitt svar:
Biologiskt sett så är vi djur. Djur av arten 'människa'.
En del säger att det som skiljer oss från en del djurarter, är att vi har en bättre moraliskt förståelse om vad som är rätt och fel. Det kan vara sant med en del av oss människor. Det finns så mycket hat och våld här i världen, och det är väldigt många människor som inte förstår vad som är etiskt riktigt, och väldigt många människor som inte agerar efter det som de vet är etiskt riktigt. Det är så många som engagerar sig i våld och diskriminering – sexism, rasism, speciecism, etcetera.

En del personer säger att vi är mer intelligenta än andra djurarter. Jag säger att alla djur är intelligenta på olika sätt. En del hävdar att vår ”framstående moral”/intelligens ger oss rätten att döda och äta andra djur. Tvärtom så är det så att vår ”framstående moral” ger oss insikt till att det är etiskt fel att utsätta förnimmande varelser av annan art för onödigt lidande, våld och död för njutning/bekvämlighet/tradition. Att äta djurprodukter (djur skadas och dödas i mjölk-, ägg-, honungs- och köttindustrin, osv.) är att utsätta djur för fullständigt onödigt våld, lidande och död, eftersom att vi kan leva och må bra på en vegansk diet.

Om du inte är vegan: Sluta att ursäkta att utsätta andra förnimmande varelser för fullständigt onödigt våld, lidande och död. Bli vegan.
Läs mer här: http://bloganders.blogspot.no/2013/08/varfor-vegan-for-att-det-ar-omoraliskt.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar