torsdag 5 september 2013

Bli vegan, utbilda andra till att inte skada, döda och förtrycka djur


”Att inte döma uppförande, eller att inte döma det snart nog, är det som har svarat för huvuddelen av de moraliska katastrofer som vi har haft genom historien. Det är det som är roten till problemet med utnyttjandet av djur och varför det framträdande svaret till detta problem är den absurda och orättfärdiga ”lyckligt utnyttjande”-rörelsen.”

”Anser du att djur betyder något moraliskt sätt? Om du gör det, så har du inget val annat än att bli vegan. Du kan inte på ett konsekvent sätt tro att djuren betyder något moraliskt sätt, men att det är acceptabelt att döda dem (oavsett hur “humant” du föder upp dem och dödar dem) för din gastronomiska njutning. Det är egentligen mycket enkelt.

Citat Gary L Francione

Bli vegan. Utbilda de som du känner och de som du möter till att bli veganer (på jobbet, på gatan om du är ute och går med t.ex. adopterade djur som du tar hand om, i kön till matkassan, osv.). Utbilda ickeveganer, personer som utsätter djur för fullständigt onödigt lidande och död, få de att tänka till om deras gärningar. Jag rekommenderar boken Eat like you care (’Ät som du bryr dig’) av Gary L. Francione och Anna Charlton [Se länk i efterföljande kommentar till ett översatt intro av denna bok] – jättebra för dig att läsa som inte är vegan och för dig som är vegan att lära dig att på ett mer effektivare sätt argumentera med ickeveganer.


För vidare läsning rekommenderar jag artikeln ’Making a mockery of Gandhi’ – se länk i kommentar till den ursprungliga posten.

 


Boken Eat like you care: http://www.eatlikeyoucarebook.com/

Making a mockery of Gandhi: http://www.abolitionistapproach.com/making-mockery-gandhi/#.UijJ9j_9VyI                                                                                                                             

 

Under Förintelsen och många andra moraliska katastrofer är det en överväldigande majoritet som har varit tysta och inte gjort något för att stoppa dessa moraliska katastrofer.

Var inte en av dem som håller tyst i en ickevegansk värld. Utbilda andra till att förstå att det är etiskt fel att förtrycka djur. Utbilda andra till att bli veganer.
Att vara tyst när andra skadar och dödar människor och andra djur är etiskt fel.

Tyvärr är det många veganer som är tysta och inte utbildar andra till att bli veganer.
Tack till alla som utbildar andra till att bli veganer.

Till de som inte ser det som en väldigt hög prioritet att utbilda alla man känner och möter om veganism: Varför inte?

Till er som utbildar andra: Hur går det? Respons, osv??
Diskutera och dela gärna

Att dela veganism med andra är en av de största prioriteringarna i mitt liv och jag ser det som lika viktigt som att själv vara vegan.
Jag tänker inte stå tyst och se på när försvarslösa individer blir förtryckta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar