fredag 29 november 2013

Fel att döda och jaga djur för nöje? Bli vegan.

En person skrev: ” Som jag sagt förut, ja det finns idioter som jagar för nöjet och den onödiga pälsens skull

Begrunda detta: ”Människor är arga på Melissa Bachman för att hon dödade ett lejon i onödan. Det fanns inget behov, inget tvång för henne att göra det. Hon dödade inte lejonet i självförsvar. Hon dödade lejonet eftersom att hon njuter av att döda djur.
 

Och de flesta av oss tycker att det var hemskt; vi tycker inte att vi ska låta djur lida och dö endast för att vi kan få någon glädje från det.

 

Eller gör vi det?

 

Vi dödar och äter cirka 56 miljarder landdjur och fisk är inte inräknat i det. Det finns ingen nödvändighet; inget tvång. Vi behöver inte äta djur för att leva ett optimalt hälsosamt liv [1] och djurhållningen är en ekologisk katastrof.

 

Det bästa rättfärdigandet som vi har för att utsätta dessa miljarder djur för lidande och död, och många av dem har haft liv som är mycket mer otäcka än lejonet som Bachman slaktade, är att de smakar gott.

 

Så hur exakt skiljer sig de av oss som konsumerar djur från Bachman?

 

Detta är en retorisk fråga: det finns ingen konsekvent moralisk skillnad mellan henne och de flesta av oss. Faktumet att Bachman dödar ”karismatiska arter” och resten av oss endast dödar kycklingar, grisar, kor och fisk är fullständigt irrelevant.”

 


Ovanstående är ett citat från: http://www.facebook.com/abolitionistapproach

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar