lördag 19 januari 2013

Frigående höns vs burhöns --samma förtryck

Det är samma förtryck och lidande både under deras uppväxt och slutligen när det ultimata och värsta förtrycket - att ta en individs liv genom en brutal slakt (även om de skulle avlivat de med en spruta vore det samma moraliska illdåd eftersom ett liv är ett liv).

200 års av att försöka få små "förbättringar" för djur i djurindustrin har inte gjort deras förhållanden bättre - utan förtrycket är det största någonsin. 56 miljarder landlevande djur och mellan 1000 miljarder till 3000 miljarder vattenlevande liv blir oskyldigt och onödigt dödade varje år bara för att konsumenter har blivit bortkopplade från djurens verklighet, hur värdefulla djuren är; och att de har lika mycket känslor, känner smärta och leva, och vill leva och har samma rätt att leva som deras hund eller katt.

Jag sprider heller information till personer om att det enda sättet att sluta delta i djurförtryck är att sluta bära och äta djurprodukter (t.ex. genom att prata med personer och dela ut denna: http://www.abolitionistapproach.com/text/#.UPpztmf-gWQ ).
Att personer blir veganer är det enda sättet att sluta all djur-exploatering.
För varje timma, för varje minut har vi ett val -- antingen att propagera för något som påstår sig ge något bättre förhållanden för djuren, men som snarare genom all uppmärksamhet det får --. sänder budskapet att djur-exploatering är okej bara t.ex. hönor går fria;
eller att inspirera personer att bli veganer.

Om vi inspirerar personer att bli veganer kommer vi att i slutändan om flera år ha åstadkommit att flera tiotusentals färre djur blir dödade (när många procent av jordens befolkning är veganer).
Om vi satsar vår tid på ensakskampanjer eller minimala påstådda "förbättringar" av djur kommer vi inte ha åstadkommit något.

Läs igenom denna hemsida för mer argument och varför att inspirera personer att bli veganer är den enda lösningen: http://www.abolitionistapproach.com/text/#.UPrcemf-gWQ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar