söndag 27 januari 2013

Äta kött orsakar sjukdom, död, svält och stora miljöproblem

Hur defineras riktig mat?
Det finns miljontals människor som lever oerhört hälsosamma liv på en diet utan djurprodukter.
Problemet med dieten som personen åt i artikeln var att den inte innehöll fullvärdig näring.

Miljontals människor dör i hjärt-och-kärlsjukdomar varje år -- till stor del orsakat av de djurprodukter som dem äter. Se bevis i forskning som denna film är baserad på: http://www.adelicatebalance.com.au/

15 miljoner barn dör i svält varje år --- eftersom att människor föder upp kor och föder dem mat som dessa barn behöver.
Om vi bryr oss om människor och djur så måste vi agera eftersom att om världen var vegansk skulle inga människor dö i världssvält, den empati som utvecklades för alla individer skulle resultera i att allt våld och alla krig upphörde (se boken www.worldpeacediet.org), 56 miljarder landlevande djur och mellan 1000 - 3000 miljarder vattenlevande djur + en mängd insekter skulle inte bli dödade varje år + alla djur (inklusive människor) som dör av den fruktansvärda miljöpåverkan som vi människor har (framförallt massiva slaktindustrin, inklusive fiskningen och miljöovänligt sätt att odla).
Läs mer här om hur en vegansk värld leder till slut på svält: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/jan/22/quinoa-bolivian-farmers-meat-eaters-hunger

Det är ingen skillnad på en gris förmåga och en hund eller katts förmåga att känna smärta, rädsla, glädje och kärlek, lidande och död.

Jag står för devisen: ’Jag vill inte orsaka någon kännande och medvetande individ lidande eller död till någon individ för njutning/smak’. Därför blev jag vegan i höstas som den ända logiska och etiska konsekvensen.
Rekommenderar denna: http://www.peaceablekingdomfilm.org/ och denna http://www.abolitionistapproach.com/media/pdf/ARAA_Pamphlet_A4_Norwegian.pdf

Riktig mat måste väl ändå vara den som inte skadar NÅGON individ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar