söndag 16 mars 2014

Stegvis plan för att bli vegan - frukost, lunch, middag...

FLMA (Frukost, lunch, middag, annat)-planen
Översatt artikel från The Abolitionist Vegan Society (http://www.abolitionistvegansociety.org/):

En del personer väljer att bli veganer omedelbart och äter aldrig mer en enda djurprodukt, och bär aldrig mera djurprodukter på sina kroppar. Vi uppmuntrar dig till att bli vegan på en gång och att aldrig mer köpa djurprodukter. Det är mycket enklare än vad de flesta människor tror att det kommer att vara. Du kan bli vegan omedelbart. Och vi rekommenderar dig till att bli det. Trots allt, om du har bestämt dig för att du inte längre vill delta i att utnyttja djur: Varför ska du då fortsätta att göra det?

Men en del personer väljer att bli veganer stegvis. Vi rekommenderar dig inte att bli vegan stegvis (att minska på sitt deltagande i att utnyttja djur stegvis).  Men vi tycker det är strålande att du har beslutat dig för att bli vegan. Om du väljer att bli vegan stegvis, kan du följa FLMA-planen.
FLMA står för Frukostar, Luncher, Middagar, och Annat. Du kommer att bli vegan genom att följa fyra enkla steg.

Steg 1:
Ät plantbaserade frukostar (utan animaliska livsmedel). Hela din måltid kommer att bestå av grönsaker, baljväxter, frukter, gryn, nötter, och frön (men inga djurprodukter).

Steg 2:
Efter det så börjar du att även äta plantbaserade luncher. Hela din måltid kommer att bestå av grönsaker, baljväxter, frukter, gryn, nötter, och frön (men inga djurprodukter).

Steg 3:
Efter det så börjar du att även äta plantbaserade middagar. Hela din måltid kommer att bestå av grönsaker, baljväxter, frukter, gryn, nötter, och frön (men inga djurprodukter).

Steg 4:
Efter det så blir du vegan, genom att sluta använda djurprodukter helt och hållet, inklusive kläder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar