torsdag 13 mars 2014

Det finns inga humana 'gristransporter', 'human slakt' och lyckligt kött”Hon är på väg att lastas in i ett fasansfullt slakthus. Hon är endast en liten bäbis, cirka 4 månader gammal, precis som alla andra 200+ grisar på denna 3 våningar höga lastbilstransport.

Tidpunkterna för hennes befruktning, födelse och död var planerade och påtvingades henne av människor långt innan hon kom hit. Det här är första gången som hon får uppleva solljus och får andas frisk luft. Hon vet att hon inte befinner sig på ett gott ställe. Hon kan höra det höga skriket från grisarna som går före henne. Hon kan känna blodlukten (bokstavligen så rinner blodet ut ur byggnaden in i en stor tank, som är belägen precis bredvid lastbilen hon befinner sig i. Du kan se ångan från det fortfarande varma blodet, som avdunstar från tanken till den kalla luften). Är en baconskiva värt detta lidande?
Ett slakthus är helvetet på jorden och det är skapat av oss.” [1]

Lösningen på detta problem är inte gårdsslakt och s.k. ”lyckligt kött”. Det finns inget ”lyckligt sätt” att döda någon på. Vi har inget näringsbehov av animaliska livsmedel. ”Njutning”, tradition eller bekvämlighet är inga goda anledningar till att ta livet av en individ som har ett lika stort intresse av att leva som vi har.
Bryr du dig om djur? Menar du att det är fel att skada djur utan god anledning? Anser du att djur betyder något moraliskt sett? Då finns det bara ett rationellt svar till den övertygelsen: Sluta att använda dig av och utnyttja djur för mat, kläder, "underhållning" och alla andra syften. Bli vegan. Läs mer här: http://bloganders.blogspot.no/2014/03/varfor-veganism-varfor-inte-mjolk-lader.html

Not 1. Foto: Louise Jorgensen. En ung gris sitter fast. Cornestoga Meat Packers. Den 3 mars 2014. Delat från Linda McKenzie. Översättning: Anders Branderud

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar