söndag 16 mars 2014

Adoptera hundar, katter, kor och andra djur som annars blir avlivade

En person skrev: ” Organisationer som "räddar" djur från slakterier förbryllar mig mycket....eftersom det är så extremt kortsiktigt. Det slaktas massor av djur och en befrielse gör varken till eller från. Det måste finnas bättre sätt att använda sin tid och sina pengar om man på riktigt vill gör en förändring.”

Mitt svar: Du räddar livet på ett djur som vill leva. Det enda livet som detta djur har. Du förändrar inte hela världen, men du förändrar hela världen för detta djur. Precis som när man räddar hundar och katter som ska bli avlivade eftersom att deras ägare inte vill/orkar ta hand om dem längre. Vi har skapat detta problem genom att domesticera djur och skapat ett paradigm där djur juridiskt sett är egendom och således inte har några egentliga rättigheter. De kan dödas när personen som juridiskt sett äger djuret inte orkar ta hand om djuret längre, och lagligt sätt så är det okej att utsätta djur för lidande om det gynnar egendomägarens ekonomiska intressen. Domesticeringen och ägandet av djur (som boskapsdjur, djur för underhållning, djur för mat, djur för sällskap,etc.) är en fullständigt orättfärdig instutition. Vi har ett ansvar att ta hand om dessa djur, och om vi har en möjlighet så har vi ett ansvar att adoptera djur som annars skulle bli dödade.

Om du inte är vegan. Sluta utsätt djur för onödigt lidande och död genom dina val och bli vegan: http://bloganders.blogspot.no/2014/03/varfor-veganism-varfor-inte-mjolk-lader.html

För att se verklig förändring måste detta kombineras med att utbilda andra om veganism, och visa andra att det är något som de redan tror på: Att det är fel att utsätta djur för onödigt lidande, våld och död. Endast en ändring i konsumtion kommer att leta till ett slut på att djuren utnyttjas.
Sverige är veganskt om du vill det: http://bloganders.blogspot.no/2014/03/fortsatta-att-dela-om-veganism-det.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar