fredag 14 mars 2014

Ät inte quorn, Hälsans köks vegetariska produkter, ägg etc. om du vill att djur inte ska lida

Bästa anledningen att sluta med quorn är för att djur blir utnyttjade för att producera en av ingredienserna i denna produkt.
I äggindustrin dödas hönor när deras produktivitet dalar och tuppkycklingar. I Sverige dödas mer än 5 miljoner tuppkycklingar per år. Äggindustrin kan inte göra någon ekonomisk vinning av dem som "kött" till människan, utan maler ner dem. Vill du inte betala för detta lidande? Lösning: Ät inte quorn eller andra djurprodukter.

Lösningen på detta problem är inte gårdsslakt och s.k. ”lyckligt kött”, ”ägg från lyckliga höns” eller ”mjölk från lyckliga kor”. Alla dessa djur blir dödade vid tidig ålder (t.ex. mjölkkor som kan leva 20-30 år blir dödade vid 5 års ålder) och inget djur är lyckligt av att bli dödad. Det finns inget ”lyckligt sätt” att döda någon på. Vi har inget näringsbehov av animaliska livsmedel. ”Njutning”, tradition eller bekvämlighet är inga goda anledningar till att ta livet av en individ som har ett lika stort intresse av att leva som vi har. Mer om vad dessa djur går igenom beskrivs här: http://bloganders.blogspot.no/2014/01/djur-lider-och-blir-dodade-for.html

Bryr du dig om djur? Menar du att det är fel att skada djur utan god anledning? Anser du att djur betyder något moraliskt sett? Då finns det bara ett rationellt svar till den övertygelsen: Sluta att använda dig av och utnyttja djur för mat, kläder, "underhållning" och alla andra syften. Bli vegan. Läs mer här: http://bloganders.blogspot.no/2014/03/varfor-veganism-varfor-inte-mjolk-lader.html

En annan anledning till att inte äta quorn är för att det inte är ekologiskt. En ytterligare anledning till att inte äta quorn och andra produker som har transporterats långväga, är att transporter bidrar med stora mängder växthusgaser och föroreningar, som förstör miljön och förstör för miljarder av människor och djur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar