söndag 6 april 2014

Varför blir veganer ifrågasatta av lakto-ovo-vegetarianer, köttätare, etcetera.

För alla de som är trötta på att bli ifrågasatta vid middagsbordet eller vid andra tillfällen när andra finner ut att man är vegan:

Jag förstår att det känns jobbigt och tröttsamt men tänk på detta:
Det är inte oss som de egentligen ifrågasätter, de ifrågasätter sin egen livsstil. Så om man kan se bort från att någon får en att känna sig obekväm en stund, så är det en fantastisk möjlighet att utbilda andra om veganism. Det finns många som ifrågasätter oss (eller snarare sig själva) som faktiskt bryr sig om djur, och som kan bli veganer om vi tar dessa möjligheter och alla andra möjligheter som vi har i olika samtal (även när personer inte ifrågasätter eller diskuterar våra val). Jag menar att det är vårt ansvar och vår moraliska skyldighet. Frågan är: Har vi rätten att sitta tysta när andra deltar i att begå orättvisor mot djur? När andra utsätter djur för fullständigt onödigt lidande, våld och död?

Eller har vi rätt att vara tysta när någon säger rasistiska, sexistiska och homofobiska skämt? När någon diskriminerar andra personer – människor eller andra djur? Eller när någon skadar en människa eller annat djur på gatan? Om vi säger nej till någon av dessa frågor – varför gör vi då en skillnad när det gäller andra av dessa situationer. Det finns ingen moralisk skillnad.

Det handlar inte om oss och att människor ifrågasätter oss. Även om det så klart är fel att de ifrågasätter oss, så är det bara ett symptom av deras omoraliska val att skada och döda djur. Det är djuren som är offer för ickeveganers orättvisor, inte vi. Fler tips på att utbilda andra om veganism och att ta alla möjligheter som finns/skapa möjligheter: http://bloganders.blogspot.no/2014/03/effektivaste-sattet-att-fa-nagon-till.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar